La selecció catalana de Curses per Muntanya, a pel Campionat d’Espanya FEDME

1226
L'equip català vol seguir acumulant èxits al Campionat d'Espanya de Curses per Muntanya. Foto: FEEC

El combinat català de la FEEC es desplaçarà aquest cap de setmana a Rute (Córdoba) per a participar en el 21è Campionat d’Espanya de curses per muntanya de la FEDME.

En aquesta ocasió el títol estatal es disputarà dins el marc de la desena edició de la CxM Rute, organitzada conjuntament per l’ Ayuntamiento de Rute i el Club Hacho Trail, que acollirà els millors corredors per muntanya de l’Estat.

El recorregut absolut es realitzarà sobre un traçat de 28km i 1.830 m de desnivell positiu, que passarà pels paratges més emblemàtics de la zona com Rute viejo o la torre vigia «el Canuto», amb unes inmillorables vistes de la Serra Subbètica i el pantà de Iznajar.

Tanmateix es disputarà el títol per seleccions Autonòmiques, on la Selecció Catalana n’és l’actual campiona absoluta, tant masculina com femenina.

La selecció absoluta, amb un equip ben competitiu

Tot i la baixa sensible de Georgina Gabarró per un trencament fibril·lar, l’equip de Pere Rullan viatja a Córdoba amb un equip força competitiu. La comitiva estarà encapçalada pels actuals campions de la Copa Catalana, Natàlia González i Marc Ollé, l’actual líder de la Copa d’enguany, Cèlia Balcells, així com la campiona de curses verticals del curs passat, Clàudia Sabata. A tots ells s’hi sumaran Mesi Arcos, Carolina Rius, Jordi Alís, Genís Porqueras, Pau Lleixà, Martí Gelonch i Marcel Romaní. Anna Fernández podria sumar-se a última hora per suplir la baixa de Gabarró.

Deu n’hi do també el nivell que presentarà la categoria promesa, entre els 21 i 23 anys, que correran sobre un traçat de 22km i D+1.376m. Laia Montoya, Núria Tarragó i Carla Esclusa van ocupar els tres llocs del podi al campionat passat i enguany esperen tornar a repetir el mateix èxit. Anna Guirado, segona en 2021, sembla haver recuperat el to d’anys anteriors, mentre que Arnau Aranda arriba com a actual campió català de curses verticals. Sergi Cabeza i Josep Lladó completen el grup promesa.

Un planter amb ganes de seguir collint èxits

La selecció catalana es completarà amb els equips juvenils i juniors, formats per integrants del CTCMC, que tornaran a buscar repetir l’èxit dels darrers estatals on els corredors i corredores catalans han pujat en tots els pòdiums de les categories de formació.

Els juniors Ïu Net, Jan Castillo, Jan Torrella i Martina Gonfaus arriben amb molta força després d’aconseguir medalles en juvenil els últims dos anys, així com Lina Escura i Mar Córdoba.

A l’equip juvenil destaca Gabriela Lasalle. L’espluguina arriba amb un estat de forma excepcional i amb ganes de seguir acumulant èxits en aquest esport. L’equip més jove el completaran Rut Córdoba, Míriam Recasens, Lluís Puigvert, Pere Menéndez i Marc Parisé.

La cursa junior constarà d’un recorregut de 14km i D+940m, mentre que la juvenil ho farà en un més curt de 12km i D+890m.