La XIX edició de la Zegama-Aizkorri, que tenia prevista la seva celebració el cap de setmana del 24 de maig, es suspèn. Seguint les indicacions i recomanacions de les autoritats sanitàries, així com de el govern basc i espanyol, l’organització ha pres la decisió de suspendre les tres proves que formen part de l’edició 2020 per l’actual crisi global provocada pel Covid-19 i en vista de la situació excepcional que es preveu en els pròxims mesos.

L’organització, seguint el reglament oficial de la prova, retornarà l’import complet de la inscripció a tots aquells que ja l’haguessin formalitzat. A més, es guardaran per al 2021 els dorsals del sorteig i temps d’aquest any, així com les llistes d’espera. Així, el 2021 no hi haurà ni període de preinscripció ni sorteig de dorsals.

“Estàvem treballant amb entusiasme i il·lusió per convertir la cita en una nova festa de l’trail running, però no serà suficient aquest any. No podem garantir la seguretat dels participants, voluntaris i públic; no podem assegurar que tots aquells que tenen dorsal puguin estar en el nostre poble d’aquí a dos mesos en la seva millor forma física, ni que puguin viatjar fins a ell, i no seríem responsables si no suspenguessim l’edició d’aquest any”, expliquen des de l’organització.

El proper dia 3 d’abril a les 19h, al canal de Youtube de la Zegama-Aizkorri, es realitzarà una roda de premsa per explicar millor aquesta decisió i resoldre qualsevol possible dubte. Zegama és Zegama i tornarà el 2021.

Foto: Sergi Colomé – Salomon