Lavaredo Ultra Trail by UTMB 2023: LA PRÈVIA

638

Avui arrenca la setmana de Lavaredo Ultra Trail a Cortina d’Ampezzo, que acull fins a 5.600 corredors de tot el món per córrer pels senders dels Dolomites. La cita s’ha convertit com un dels events de major atractiu internacional en el món del trail running, integrat dins el circuit de les UTMB World Series. De fet, fins a 12.500 sol·licituds de 105 països van provar sort en el sorteig per un dels preuats dorsals disponibles.

Com a novetat d’enguany, al consolidat programa s’afegeix una cursa nocturna de 10km i D+200m, entre Fiames i Sant ‘Uberto, que es disputarà la nit del dimecres 22 de juny.

Programa i favorits

Dijous 22 de juny. 17:00h

  • Lavaredo 20K (ex Cortina Skyrace), de 20km D+1.000m

Amb la presència de corredors de casa nostra com Jan Castillo, Anna Comet i Laia Montoya.

Divendres 23 de juny. 08:00h

  • Lavaredo 50K, de 50km D+2.600m

Gran nivell en la línia de sortida de l’antiga Cortina Trail, amb els italians Nadir Maguet i Francesco Puppi, el granadí Mario Olmedo o els catalans Jan Margarit i Albert Llonch. En dones destaquen la italiana Julia Kessler, la nord-americana Katie Schmitz i la catalana Irene Fuertes.

Divendres 23 de juny. 23:00h

  • Lavaredo 120K (nou nom de Lavaredo Ultra Trail), de 120km D+5.800m

Alt nivell en la cursa masculina, on hi seran els italians Andreas Reiterer i Daniel Jung, el romanès Robert Hajnal, el suís Jonas Russi (campió al passat Tor de Geants) o l’argentí Sergio Gustavo Pereira. No hi faltarà a la cita el català Andreu Simón, que ja sap el que és pujar al podi de Lavaredo (va ser segon en 2021), així com Lluís Ruiz i Abel Carretero.

En noies, les franceses Fiona Porte i Maryline Nakache (recent guanyadora de Marathon des Sables), la britànica Emma Stuart o la nord-americana Kelly Wolf parteixen com a favorites.

Dissabte 24 de juny. 07:00h

  • Lavaredo 80K (ex UltraDolomites), amb sortida a SanVito i arribada a Cortina d’Ampezzo. 80km D+4600m

La vitoriana Sandra Sevillano, bronze en el passat campionat del món d’skyrunning celebrat a Itàlia, serà una de les grans favorites a la línia de sortida, on hi afegim la noruega Henriette Albon (sisena a CCC 2021 i 2022), la francesa Esther Eustache i la belga Dominique Van Mechgelen.

En homes, el portugués de l’equip Scarpa André Rodrigues sembla l’aspirant a emportar-se la victòria en un grup on també estaran els italians Davide Cheraz i Riccardo Borgialli, l’eslovac Martin Halász o el nord-americà Jason Schlarb.

SEGUIMENT ON-LINE