El Trail Fonts del Montseny frega el miler d’inscrits

L' empresa Bejarae anuncia la seva última edició a nivell organitzatiu i ja es busca relleu

627
Viladrau tornarà a ser l'epicentre del Trail Fonts del Montseny. Foto: Josep M Montaner

Viladrau (Osona) acollirà el proper dissabte 1 de juliol la vuitena edició del Trail Fonts del Montseny. L’esdeveniment ja té confirmats prop d’un miler de corredors a una setmana de tancar les inscripcions, fet que la consolida com una de les curses per muntanya amb més participació del nostre país.

“Estem molt contents de la resposta de la gent. Després d’anys picant pedra i una pandèmia pel mig hem consolidat un projecte que va nèixer fa vuit anys. Ens sentim més que satisfets” verbalitza cofoi Jordi Granell, un dels caps visibles de l’organització.

The Last Dance 

El Trail Fonts del Montseny va néixer al 2015 de l’inquietud de l’empresa Bejarae (4 amics amants de l’esport, Viladrau i la muntanya) per donar a conèixer el ric entorn del municipi. Després de nou anys i consolidar el miler de participants, Bejarae fa un pas al costat amb la idea de trobar un relleu per a seguir el que és una cursa ja consolidada dins el calendari de curses per muntanya “Esperem que el projecte passi a bones mans en un futur proper i Viladrau segueixi gaudint d’aquest esdeveniment com es mereix”.

El programa de curses oferirà fins a quatre distàncies:

La Trail, amb 29km i un desnivell positiu de 1.722m, és sens dubte la modalitat estrella. El seu exigent recorregut discorre íntegrament pel Parc Natural del Montseny, amb paisatges espectaculars, tot tipus de terreny (riu, pedra, fang, sorra, fulles) i plena de fonts on refrescar-nos. Tocarà sostre als prats de Coll Pregon (1.632m) i visitarà el mas de La Sala, conegut pel bandoler Serrallonga. En definitiva, podriem resumir l’itinerari en dues grans pujades i dues grans baixades.

La Mitja, amb 19km i 1.146m positius, tant o més exigent que l’anterior, que ens farà suar de valent tot voltejant la creu del Matagalls a través del coll de Llops i Coll Pregon.

Per aquells que s’inicien en les curses per muntanya, en 2018 va néixer la modalitat Pim Pam, amb un recorregut ràpid de poc més de 9 quilòmetres. A aquestes tres proves cal sumar una iniciativa creada per a que tota la família gaudeixi del màgic entorn de Viladrau: el Trailet.

El Trailet està pensat per passar una bona estona amb els més petits. Un adult i un menor, d’entre 6 i 13 anys, conformen un equip inseparable per recórrer els poc menys de 3 quilòmetres en un ambient festiu i familiar.

Per segon any consecutiu, el Trail Fonts del Montseny formarà part del circuit de la COPA OSONING TRAIL RUN, el campionat de curses per muntanya de la comarca d’Osona.

Inscripcions

Es podran fer les inscripcions AQUÍ fins al 28 de juny. El preu de la inscripció és de 30 euros per a la 29k, 24 euros per a la 19k i 17 euros per a la 9k. El preu no inclou assegurança (+4€).