Arrenca la setmana de Lavaredo Ultra Trail a Cortina d’Ampezzoque acull fins a 6.500 corredors de tot el món per córrer pels senders dels Dolomites. Las Tres Cimas de Lavaredo, Part del Patrimoni Mundial de la UNESCO des de 2009 són per a molts la zona muntanyenca més bella d’Europa. La cita s’ha convertit com un dels events de major atractiu internacional en el món del trail running, integrat dins el circuit de les UTMB® World Series.

L’edició de 2024 de Lavaredo Ultra Trail by UTMB® comptarà amb un 50% de corredors locals i un 50% d’internacionals. També prendran la sortida 600 corredors italians més que en 2023, que aprofitaran l’oportunitat per a descobrir el millor del seu país.

Programa i favorits

Dijous 27 de juny. 17:00h

  • Lavaredo 20K (ex Cortina Skyrace), de 20km D+1.000m

Amb la presència de corredors de la talla de Nadir Maguet, Roberto Delorenzi, Peter Frano, Andrea Rostan, Ibai Larrea o Andreas Rieder, mentre que en la categoria femenina destaquen Alice Gaggi, Ingrid Mutter, Martina Bilora, Irati Zubizarreta o Ainara Uribarri. De casa nostra trobarem a Jan Castillo i Martina Gonfaus.

Divendres 28 de juny. 08:00h

  • Lavaredo 50K (antiga Cortina Trail), de 50km D+2.600m

En la Lavaredo 50K els espanyols tenen molt a dir, amb Patricia Pineda i Marta Martínez entre les més destacades a nivell femení, a la que li sumem la participació d’Antonio Martínez, Pere Rullan i Aleix Toda en categoria masculina, que suaran de valent per codejar-se amb els forts corredors italians com Daniel Pattis i Lucca del Pero.

Divendres 28 de juny. 23:00h

  • Lavaredo 120K (nou nom de Lavaredo Ultra Trail), de 120km D+5.800m

En la cursa reina de l’esdeveniment, la francesa Fiona Port defensarà el títol aconseguit l’edició passada, però haurà d’enfrontar-se a una dura oposició davant corredores com l’alemanya Rosanna Buchauer o l’italiana Giuditta Turini.

El recent guanyador suís Jonas Russi també torna per a més aquest 2024, però no ho tindrà gens fàcil amb noms com Tom Evans, Andreas Reiterer, Thibaut Garrivier o Hannes Namberger i els catalans Pau Capell, Pere Aurell, Lluís Ruiz i Ramon Nicolás; o ja en un segon esglaó a Jean-Philippe Tschumi, Benat Marmissolle, Arthur Joyeux Bouillon o Scott Hawker, entre altres.

Dissabte 29 de juny. 07:00h

  • Lavaredo 80K (ex UltraDolomites), amb sortida a SanVito i arribada a Cortina d’Ampezzo. 80km D+4600m

Bon nivell també en la línia de sortida de la prova de 80K, on destaquen Andrzej Witek, Josh Wade o Yanqiao Yun en la categoría masculina, i Kelly Wolf, Sarah Reyes o Kathrin Goetz en la femenina.

Foto portada: La Sportiva Lavaredo Ultra Trail