No falta res perquè la Prades Epic Trail Costa Daurada doni, aquest proper cap de setmana, el primer tret de sortida de la seva història. Des de fa mesos, organització i participants esperen aquest moment amb il·lusió i respecte. Els primers, pel desafiament que suposa crear un esdeveniment de trail running amb més de 450 participants a la seva estrena. Els segons, ja que s’enfrontaran a algun dels tres recorreguts proposats, de 100, 50 i 25 km, per aquest majestuós enclavament de la Costa Daurada.

Muntanyes de Prades Epic Trail Costa Daurada neix apuntant alt, amb l’objectiu d’esdevenir una de les principals curses de final de temporada. I és que l’aposta del Club Trail.cat combina tres factors clau: uns recorreguts bells, salvatges i variats, que mostren tot l’atractiu d’aquesta bella serra banyada per la Costa Daurada, un equip experimentat amb més de 120 voluntaris, i uns premis dignes de les millors curses del món, acumulant més de 28.000€.

Tot això ha fet que ningú es vulgui perdre la cita, inclòs un gran nombre d’atletes d’elit espanyols i internacionals (27 nacionalitats presents) que, de ben segur, ho donaran tot per intentar aconseguir els importants trofeus.

A més, els informes meteorològics preveuen una jornada amb un temps espectacular, sense precipitacions i amb temperatures perfectes per a la pràctica esportiva.

MDP 100K

Els 100 km i 5.254 m positius de Muntanyes de Prades (MDP) serà la primera a obrir foc el dissabte 11 de novembre a les 6.00 hores. Amb els frontals il·luminant els primers trams, els corredors sortiran en direcció al Tossal de la Baltasana, coneixent els senders i desnivells que els acompanyaran al llarg de tota la jornada.

Després d’arribar a Montblanc (km 30), el traçat girarà cap a Rojals i Farena, per trobar a Capafonts (km 57) la primera base de vida. Amb l’equador de la prova superat, serà el moment d’immiscuir-se fins a El Bosquet i els Motllats, abans d’arribar a La Febrò (km 77),  abans de la meta.

La secció final discorre per una de les joies més conegudes pels esports de muntanya. Siurana és un dels temples mundials de l’escalada, a més d’una joia per a qualsevol amant de la natura, un gran motivant per encarar els darrers quilòmetres del desafiament. La meta a Prades estarà oberta fins a les 4.00 hores de diumenge.

Amb 13.000 € en premis, a més d’obsequis i punts ITRA i UTMB per a tots els finishers, la nòmina de candidats a la victòria està encapçalada per la càntabra Azara García de los Salmones i pel portuguès Miguel Arsenio. Tots dos vénen de realitzar grans temporades, amb triomfs en algunes de les ultres amb més nivell del món.

Però no estaran sols, ni de bon tros. Entre les noies, estrelles com la manxega Gemma Arenas, la basca Jone Urkizu, l’equatoriana Mercedes Pila, la boliviana Elisabeth Ríos o la britànica Emily Dixon també tenen molt a dir. Entre els homes, un altre portuguès, Hugo Gonçalves, intentarà disputar la victòria amb Agustín Luján i Rodrigo Monasor, entre d’altres.

PDG 50K

Puig de Gallicant és la muntanya que donarà nom a la prova de 59,8 km i 2.680 m positius i que sortirà també des de Prades el dissabte a les 09:00 hores.

En aquest cas, després de coronar el Tossal de la Baltasana, giraran cap a Capafonts (km 14), on trobaran el segon avituallament, a més de base de vida. A partir d´aquí, seguiran l´estela de la MDP 100K fins a la línia d´arribada. Els participants hauran de travessar l’arc de meta abans de la mitjanit.

El planter de ‘pros’ serà a la PDG encara més impressionant, amb la presència dels combatius José Ángel Fernández Canals, Zaid Ait Malek, Julen Calvo, Raül Butaci o Ivan Moreno, en categoria masculina.

A la femenina, el llistat també és esplèndid, amb la llegendària Oihana Kortazar, a qui intentaran batre altres figures com Marta Molist, Itziar Oteiza, Roser Espanyol, Mònica Vives, Montse Martínez o Aina Cusí. El top5 masculí i femení es repartirà 9.000€ en premis.

EDA 25K

Ja el diumenge 12 de novembre, a les 10.30 hores, tindrà lloc L’Ermita de l’Abellera, la menor germana petita de les proves de Muntanyes de Prades Epic Trail Costa Daurada. Tot i això, els seus 25 km i 1.250 m de desnivell positiu no són gens menyspreables i també comptaran amb l’ascens al sostre de l’esdeveniment, el Tossal de la Baltassana. Amb un perfil més ràpid, els noms dels candidats asseguren un ritme d’infart sobre aquest traçat que repartirà un botí de 6.000€.

Entre les noies hi haurà l’amfitriona Núria Gil, però també Sara Alonso, Inés Astráin, Natàlia González, la italiana Martina Cumerlato o la portuguesa Beatriz Alves, recent campiona de Portugal de Trail Sprint. Entre els nois, destaquen els noms de Miquel Corbera, Genís Porqueras, Roger Comellas, els portuguesos Bruno Silva i Paolo Mesquida, de l’argentí Matías Andrada o de l’equatorià Joaquín López.

A més, durant el matí de diumenge se celebraran també altres distàncies menors per a les categories sub16 i sub12, així com una prova especial anomenada Genuine per a persones amb discapacitat intel·lectual.

Foto: Toni Grases – Photosport