El passat 29 de setembre es va celebrar la tercera edició de la Mallorca 5000 Skyrunning, organitzada pel Club de Muntanya Matinam x Somiar d’Inca. La prova, de 66 quilòmetres i 4.900m de desnivell positiu, representava el Campionat de Mallorca de Curses d’Ultradistància 2018.

Un centenar de corredors partien de la localitat de Sóller per cobrir el recorregut que els duria fins a Pollença, passant per llocs amb encant com el Barranc de Biniaraix, el Pas Llis, el torrent de Massanella, les Cases des Bosc o el Santuari de Lluc, tot coronant fins a sis cims de la Serra de Tramuntana com l’Ofre, Sa Franquesa, Sa Rateta, Puig de Massanella, es Prat i el Puig Tomir.

L’atleta Pau Bestard va ser el més ràpid en completar el recorregut en 9h28’38” i coronar-se com a nou campió mallorquí de l’especialitat. El segon lloc va ser per Toni Coll amb un temps de 9h52’02” i Jaume Vilanova va tancar el podi en 9h56’31”. En dones, Marta Florit es va emportar la victòria amb un temps de 13h38’04” seguida d’ Elena Vera (13h41’24”) i Estefania Martí (14h11’52”). Fins a 74 corredors van cercar la línea d’arribada.