Més de 500 corredors van disputar diumenge la desena edició de la Mitja Marató de l’Albera, superant les espectatives de l’organització de l’Unió Excursionista Llançanenca. El privilegiat enclau d’aquesta zona del nord-est de Catalunya permetia gaudir d’unes vistes inmillorables en els 360º, amb vistes del Canigó nevat, el mar Mediterrani i el conjunt de penya-segats del Cap de Creus.

Com és habitual, l’esdeveniment presentava dues opcions ben diferents per gaudir de les muntanyes de l’Albera, amb dos recorreguts de 23 i 10 quilòmetres.

L’emoció en la prova més llarga s’ha mantingut fins al final, on la diferència entre els tres primers només ha estat de vint-i-cinc segons. Marc Carós, de l’equip Inverse, ha estat el corredor més ràpid amb un temps de 1 hora i 55 minuts. Només cinc segons després arribaria el francès Jean Philippe Gregory del Club Saint Marie 66 Thiatlon, mentre que la tercera posició seria per a Rubén Hernández del Club Trail Running Girona.

En dones, Aina Cusí s’imposaria amb un temps de 2 hores i 20 minuts, per davant de Montse Ribera i Laura Roset.

La cursa de deu quilòmetres ha tingut un clar guanyador, en Iu Jaume del Trailrunning Cap de Creus, amb un temps de 51 minuts i 32 segons, mentre que Aniol Montes i Raimon Casanoves completarien el podi masculí.

Anna Puigverd es faria amb la victòria femenina amb un temps d’ 1 hora i 4 minuts, per davant de Sara Garre i la corredora local Cristina Domínguez.

Podeu trobar les classificacions en aquest enllaç.

Foto portada © Eladio Rueda