Marc Ollé (Grans Espais) finalitza segon a la general i el també català Gerard Morales (Traça) tercer en una edició dura i exigent. Phurwa Sherpa guanya l’etapa per sisè dia consecutiu a la categoria femenina i consolida la general. Sonia Martín (Trangoworld) acaba segona, Nuria Domínguez (Elements Tuga Wear) tercera i Manu Vilaseca (Traça) quarta.

Suman Kulung (Tuga Active Wear), ha aconseguit el triplet a l’Everest Trail Race by Tuga Active Wear després de conquerir la general d’aquesta onzena edició. Suma al seu palmarès un nou triomf després de guanyar el 2017 i el 2019. La sisena i última etapa entre Tyangboche i Lukla (28km i 4.190 metres de desnivell acumulat) ha estat una etapa tranquil·la a les posicions davanteres. Suman Kulung (Tuga Active Wear) va deixar encarrilada la general a l’etapa d’ahir amb un duel memorable amb el Marc Ollé durant tota la setmana. Ollé i Morales, segon i tercer respectivament a la general, han realitzat junts l’etapa i han deixat el nepalès que es diverteixi un altre dia més a casa on coneix on estan situades cada pedra d’aquest últim viatge de l’Everest Trail Race by Tuga Active Wear.

Kulung que l’any passat va perdre davant de Miguel Heras la general aquest any ha tornat a assaborir el triomf amb cinc victòries d’etapa. Ollé va vèncer el quart dia. Només 2 corredors occidentals han aconseguit guanyar la cursa a un nepalès. Jordi Gamito l’any 2018 i Miguel Heras el 2022. “Content per haver acabat la meva primera vegada a l’Everest Trail Race. Segur que torno. És una cursa espectacular. Una organització especial que fa que gaudeixis cada quilòmetre. Avui m’ho he pres d’una altra manera. Gaudint tota l’etapa amb el Gerard (Morales). Tenia el segon lloc assegurat i molt content per haver pogut gaudir del paisatge”, apuntava Marc Ollé després d’arribar a Lukla.

A la categoria femenina Phurwa Sherpa ha guanyat totes les etapes d’aquesta edició i aconsegueix la seva segona victòria consecutiva a la general de l’Everest Trail Race by Tuga Active Wear. Sonia Martín (Trangoworld) ha acabat segona i Nuria Domínguez tercera (Elements Tuga Wear), mentre que Manu Vilaseca ha finalitzat en quarta posició. “Avui, encara que hagi estat cap avall els quilòmetres pesen. Molt contenta i una experiència més”, explicava Sonia Martín a l’arc d’arribada on les llàgrimes d’emoció saltaven entre els participants que s’abraçaven a la línia de meta de Lukla després de 6 etapes, 170km i 26.000 metres de desnivell acumulat.

Classificacions ETR 2023