La Berga Trail i la Berga-Rasos-Berga es fusionen per crear un únic cap de setmana ple de curses per muntanya. Així ho han anunciat l’Associació Mountain Runners del Berguedà i el Club d’Esquí Berguedà a través de les seves xarxes socials. Una bona notícia per al trail berguedà, que ha vist com la participació dels dos esdeveniments puntals de la comarca ha minvat considerablement davant el calendari tant atapeït de curses.

La unió fa la força

El cap de setmana triat per a la celebració de l’esdeveniment, encara sense nom, serà els propers 27 i 28 d’abril de 2024. El que si que sabem és que vindrà carregat de novetats.

Per començar, dissabte al matí es disputaran les curses infantils a la propera localitat de Corbera, batejada com la Corre Xics Corbera. A la tarda, es recupera la Vertical Figuerassa, una cursa vertical de 4,5 quilòmetres que unirà la plaça de Sant Pere de Berga i el cim de la Figuerassa, situat a 1.550m d’altitud.

El plat fort es realitzarà diumenge, amb la disputa de la vint-i-sisena edició de la Berga-Rasos-Berga i la Berga-Queralt-Berga en el format habitual de 26 i 13 quilòmetres. Tot i que la gran novetat serà la recuperació de l’emblemàtica marató de muntanya de Berga. La cursa, de 42 quilòmetres i 3.000m de desnivell positiu, recorrerà la serra de Queralt, els Rasos de Peguera i la serra d’Ensija, tocant sostre al cim de la Gallina Pelada.

Encara no hi ha fixada la data d’obertura d’inscripcions, però s’esperen novetats durant les pròximes setmanes.

Text: Albert Torrent. Foto portada: Marc Elias


També et pot interessar: