La cursa amb identitat pròpia d’Argentona, la Burriac Xtrem, trofeu Pere Asturiano, ha celebrat aquest diumenge la seva dinovena edició, sent la més antiga de la comarca del Maresme. Organitzada pel Grup Muntanya d’Argentona, ha reunit 600 corredors disposats a gaudir dels camins i corriols del Parc Natural de la Serralada Litoral, enguany més humits que de costum per la pluja caiguda durant la matinal de dissabte.

L’esdeveniment pren com a referència l’històric castell de Burriac, que s’alça imponent cap al cel maresmenc amb els seus 392m d’altitud. Agafant com a fita aquesta icona de la comarca,  l’organització ha estat capaç de traçar dos circuits de 28 km D+1.766m 17 km D+777m, pràcticament corriolers al 100% per a gaudi de tots els participants. Les dues curses han transcorregut íntegrament pels termes municipals d’Argentona, Òrrius i Cabrera de Mar, rodejats de pins i sureres tant típiques del bosc mediterrani, tocant sostre al Turó de Cirers (484 m), punt culminant d’Argentona, i al Castell de Burriac.

La cursa més llarga ha estat força disputada al capdavant. Carlos Galobardes, un dels  ha sortit vencedor d’aquesta lluita aferrissada proclamant-se campió amb un temps de 2h35’56. Un minut després ho ha fet el jove Alejandro Villarino amb 2h37’01”. El podi l’ha tancat l’olesà Pol Rodríguez que ha travessat la línia d’arribada després de 2h38’38”.

El desenllaç de la cursa femenina també ha sigut emocionant i ha presentat una bonica lluita per la victòria entre Mònica Vives i Clàudia Tremps, sens dubte dos de les grans corredores del nostre país. Vives sembla haver deixat enrere la lesió que l’ha mantingut fora de les competicions durant pràcticament un any i s’ha endut la victòria després de 3h01’21”. Vuit minuts després arribava Clàudia Tremps amb 3h10’38”, que s’ha buidat per sumar un nou podi en un any ple d’èxits esportius. Regina Anna Mola s’ha emportat la tercera posició del podi aconseguint un temps de 3h19’20”.

A la prova curta, Arnau Aranda s’ha imposat amb un temps d’1h25’36”, seguit de Jan Castillo i Roger Blat, a 6 minuts. En l’apartat femení, Ivet Figueras retrobava el camí de la victòria (1h45’28”) després d’un any de lesions, i s’imposava amb claredat per davant de Jadira González i Marta Maldonado, a 11 minuts.

El mataroní Alfred Redrado ha rebut un merescut homenatge, sent l’únic corredor que ha participat en totes les edicions celebrades d’aquesta Burriac Xtrem des de la seva creació a l’any 2003.

A banda dels més de 600 participants a la Burriac Xtrem, uns 200 infants van participar la tarda de dissabte a la Correcuita, una prova de caire no competitiu que va transcórrer per un circuit urbà d’Argentona.

Classificacions Burriac Xtrem 2021

Foto: Roger Correm