Mònica Vives i Pol Rodríguez guanyen la Marató del Montseny

Ïu Net i Carolina Rius s'imposen en la vertical Sitja del Llop

907

La Marató del Montseny, una de les maratons amb més solera del país, arribava a la desena edició. El massís del Montseny mostrava el seu aspecte tardorenc, realment espectacular, en una jornada ideal per a la pràctica del trail running. Més de 300 corredors prenien la sortida des de Sant Esteve de Palautordera, com és habitual, amb un llistat ampli de corredors de gran nivell, amb noms com Monica Vives, Montse Martinez, Nuria Hospital, Jonatan Cuesta, Pol Rodriguez, Jonatan Mora, els germans Calvo, Ivan i Julen, Carlos Mantero, Gil Domenech, Isaac Salvat o Carlos Galobardes.

Com a novetat s’instaurava el Campionat 261, un campionat per equips amb la finalitat de lluitar amb la igualtat de gènere a les curses per muntanya i l’esport en general. Fins a onze equips en prenien part, amb un suculent premi de 1.750€ pels guanyadors.

En dones, victòria aclaparadora de Mònica Vives (SportHG), amb un temps de 5h’08’22”. Vives dominaria de de principi a fi deixant clar que la lesió que l’ha tingut apartada de l’alta competició està del tot oblidada. Vint minuts després arribaria Montse Martinez (Gozalbo Team) i Nuria Hospital (Team KH7) tancaria el podi femení.

La cursa masculina va ser emocionant, amb alternances al capdavant al llarg dels 42 quilòmetres. Al primer punt de control, a les Feixes del Vilar, passava en primera posició Ernest Lopez (ST Squad), seguit de Julen Calvo (Gozalbo team) i Jonatan Mora, posicions que canviarien arribant a St Bernat, on el grup capdavanter era capitanejat per Ivan Moreno. A Sant Marçal Ernest Lopez tornava a encapçalar el grup amb Jonatan Mora a qui s’incorporava Jonatan Cuesta i Pol Rodríguez, una mica més enrere.

Arribats el sostre de la MdM, el Turó de l’home, Jonatan Cuesta (Goçalbo Team) passaria a escassos 2 minuts de Pol Rodriguez (team Salomon) seguit per Ernest Lopez (ST Squad). L’última baixada, de 1.500m negatius, resoldria aquesta frenètica lluita per la victòria. Jonatan Cuesta i Pol Rodriguez mantindrien un frec a frec emocionant fins al final i el desenllaç no es resoldria fins a escassos metres de l’arribada, on Pol Rodriguez en sortiria vencedor amb un temps de 4h26’59”. Julen Calvó tancaria el podi masculí deu minuts després.

Classificació Marató del Montseny

Ïu Net i Carolina Rius guanyen la Sitja del Llop

Com sempre, el dia abans de la Marató del Montseny, es va celebrar el quilòmetre vertical de la Sitja del Llop, que va comptar amb prop d’un centenar de corredors sobre una distància de 6k i un desnivell positiu de 1.185mtrs. Una cursa amb sortida al Poble del Montseny i que corona el sostre del parc, el Turó de l´home amb una alçada de 1.708m.
.
Al calaix de sortida i, com a gran favorit en categoria masculina, hi havia el corredor local, Ïu Net, el Campió d’Espanya FEDME i del Món en les modalitats de KV i Skyrace de la ISF 2021 júnior. El del barret blau, (l’Ïu sempre corre amb una gorra blava) no va donar opció als seus contrincants, tancant el crono amb un temps de 49’32”, seguit per Pol Codina a gairebé 4 minuts i Roger Martinez.

A l’apartat femení les guanyadores van ser Carolina Rius, amb un temps de 1h03’09” seguida per Laura Vila i Marta Carrasco.

Classificació Sitja del Llop

Foto portada: Jordi Santacana, cedida per organització