La Montlude Skyrace celebrarà la seva quarta edició el proper 10 d’agost convertida, amb només tres edicions, en una de les curses d’alta muntanya de referència de la Val d’Aran i tot el Pirineu. Una de les propostes ‘gourmet’ que realment valen molt la pena si el que voleu és gaudir per un terreny salvatge i unes vistes inigualables.

El Montlude o “muntanya de la llum”, anomenada així per ser un dels primers cims de la Val d’Aran que rep la llum del dia, es situa entre les valls del riu Torán, Garona i de Varradòs i emergeix impetuós entre els cims més destacats de la zona amb els seus 2.518m. La seva majestuositat bateja un esdeveniment que ha sabut traslladar l’amor per les muntanyes del Baish Aran i fer-ne partícep als agoserats corredors que es decideixen a tastar-lo.

Nacho Sacau, director de la prova, ens parla d’una cursa “que transitarà pels llocs més salvatges del Baish Aran. Els participants de les últimes edicions han quedat meravellats i volem consolidar un recorregut que, tot i ser exigent, aglutina tot l’espectacle que volem mostrar. La skyrace coronarà el cim emblemàtic del Montlude, on disfrutareu d’unes vistes espectaculars del massís Posets-Maladeta i de l’escarpada vall de Toran. El bucòlic Lac de Laujò ens portarà molta pau i els pintorescs pobles de muntanya de Bordius i Canejan posaran la pinzellada més rural”. 

La quarta edició presentarà dues modalitats de cursa, amb sortida a Bossòst i arribada al poble de Les:

La Montlude Skyrace (32km D+2.900m) serà la prova principal i la més exigent, que coronarà dos cims de més de dos mil metres d’alçada. Només començar visitarà el castell de Casteràs i l’emblemàtica cova de Bossòst. Després d’un breu pas per Les, s’enlairarà fins els Tucs de Neres (2.247m) i Montlude (2.518m) en dos quilòmetres verticals que ens posaran realment a prova. Baixades tècniques com la de Barracomica o estanys de gran bellesa com el Lac de Laujò seran alguns dels al·licients que trobarem. A més, serà cursa qualificable per a UTMB50k

La Montlude Trail (10km D+500m) serà la més curta i explosiva, que transitarà entre les viles de Bossòst i Les. S’atansarà al castell de Casteràs i cova de Bossost per cercar l’arribada de Les pel camí de Sadau i l’ermita de Sant Blai. Ideal per iniciar-se en les curses per muntanya.

Inscripcions

Es podran fer les inscripcions a través del seu web oficial fins el 9 d’agost. El preu de la inscripció és de 35€ per a la llarga i 18€ per a la distància més curta.

Text: Albert Torrent. Foto: Carlos Llerandi