Neix la Mallorca by UTMB

L'illa balear acollirà de l'1 al 3 de novembre una de les proves del circuit UTMB® World Series. L'inici de les inscripcions es realitzarà el proper 28 de maig

304

El circuit de les UTMB® World Series té nova cita al calendari. De l’1 al 3 de novembre del 2024 l’illa balear de Mallorca acollirà la primera edició de Mallorca by UTMB®. Un esdeveniment que comptarà amb quatre distàncies que travessaran el Paratge Natural de Serra de Tramuntana, Patrimoni Mundial de la Unesco:

  • MALLORCA 100M: 140km D+5800m
  • MALLORCA 100K: 66km D+5000m
  • MALLORCA 50K: 42km D+2000m
  • MALLORCA 20K: 26km D+1300m

Mallorca by UTMB® és una prova que recorre un entorn únic, vertiginosos penya-segats, boscos d’alzina i pi, i escarpades cimeres des d’on admirar tota la grandesa del mar Mediterrani. Una illa amb innombrables tresors. L’esdeveniment compta amb Tòfol Castanyer com a responsable dels seus traçats, que tindran a Sóller com a epicentre:

Es pot tenir la idea preconcebuda que a una illa tan afortunada com Mallorca, a més de molts turistes, ho tenim gairebé tot. Però des del punt de vista d’un corredor de muntanya trobàvem a faltar una cosa molt especial: la ultratrail que ens representés. El proper mes de novembre les UTMB® World Series arribaran a Mallorca, òbviament amb la idea d’ampliar i incrementar el potencial de la marca, però també amb l’objectiu clar d’integrar-se i aconseguir en poc temps que Mallorca by UTMB® sigui la carrera dels i les corredores mallorquines i, potser així, emplenar el buit deixat per la Ultra Serra Tramuntana.

La implicació de clubs i entitats locals en el control i la gestió de les proves; els avantatges econòmics dels esportistes amb fitxa federativa balear, siguin de muntanya o d’atletisme; les carrers promocionals infantils; o la reinversió de part dels ingressos en projectes educatius o de millora mediambiental de la Serra de Tramuntana són exemples clars d’un dels objectius principals de la cursa: que en poc temps es converteixi a l’Ultra que tots ens mereixem”.

Quatre distàncies per conèixer Mallorca

Els recorreguts, les distàncies i els emplaçaments són provisionals, en espera de l’aprovació de les autoritats públiques competents, per la qual cosa poden variar d’aquí a l’obertura de les inscripcions.

La Serra de Tramuntana (SDT), amb 140 quilòmetres i 5.800 metres de desnivell positiu, serà una prova només apta per a valents. Arrancarà el divendres 1 de novembre a dos quarts de dotze de la nit des del poble de Sóller i pujarà fins a la Serra de Tramuntana, on els corredors podran gaudir d’un paisatge inigualable, per tornar a tornar al nivell del mar i assolir la meta, al Port de Sóller.

La Mallorca 5000 (M5000) també partirà del poble de Sóller i té la seva meta a la localitat de Pollença. Al voltant de 66 quilòmetres amb 5.000 metres de desnivell positiu. Una aventura que començarà el divendres 1 a les sis del matí.

Els Tres Mils (ETM), amb 42 quilòmetres i 2.600 metres de desnivell positiu, ens proposa conquerir les muntanyes més altes de la vall de Sóller entre pins, brucs i muntanyes. La distància 50K suposarà una autèntica experiència a través de la natura. Partirà de Sóller el dissabte 2 de novembre a les set del matí, i tindrà una durada màxima de 10 hores, amb arribada al Port de Sóller.

La Camins de s’Arxiduc (CDA) serà la modalitat més curta de Mallorca by UTMB®. Començarà el diumenge 3 a les nou del matí i compta amb uns 26 quilòmetres, canvia de punt de partida per sortir de la bella localitat de Valldemossa, poble històric de Mallorca, i finalitza també al Port de Sóller. Aproximadament 1.000 metres de desnivell positiu i 1.300 de negatiu per viure una experiència màgica entre el verd de la Serra de Tramuntana i el blau del Mediterrani.

A més, Mallorca by UTMB® brindarà a les persones residents a les Illes Balears l’oportunitat d’obtenir Running Stones sense haver de fer grans desplaçaments, per la qual cosa aproparà les UTMB® World Series Finals, la UTMB® (100M), la CCC (100K ), i l’OCC (50K) a l’arxipèlag. D’altra banda, els tres primers classificats a la general de cada distància, a les categories femenina i masculina, obtindran un accés directe a Chamonix a la categoria corresponent.

Inscripcions

El proper dimarts 28 de maig, a les onze del matí, s’obrirà el període d’inscripció a través del seu web oficial per formar part de Mallorca by UTMB® 2024,

Els corredors amb un UTMB® Index vàlid seran els primers en poder formalitzar la vostra inscripció, beneficiant-se d’un període de venda anticipada de 48 hores de durada. A partir del dijous 30 de maig les inscripcions s’obriran a la resta de corredors.