La Marató Vall de Cardós afectada per la neu

La prova pallaresa disputarà la primera edició el proper 18 de maig

203

La Marató Vall de Cardós (MVC) veurà la llum el proper 18 de maig amb l’objectiu de mostrar l’espectacular paisatge que amaga la vall i el Parc Natural de l’Alt Pirineu: carenes alpines, llacs d’alta muntanya, senders de bosc o bucòlics pobles pirinencs.

Amb sortida i arribada al càmping de la Borda del Pubill (Ribera de Cardós), la Marató Vall de Cardós mostrarà els racons més emblemàtics i espectaculars de tota la vall. Un recorregut que no deixarà indiferent a ningú, amb terrenys ràpids que permetran conèixer alguns dels petits pobles de la vall, fins a zones tècniques d’alta muntanya on el terreny és salvatge i espectacular.

La neu primaveral d’aquests últims dies ha deixat el paisatge ben emblanquinat a les cotes més altes de la vall de Cardós. Aquest fet afectarà el recorregut de la Marató, que veurà obligat a modificar part del seu traçat per seguretat dels corredors. L’organització està treballant intensament per oferir un itinerari alpí i prou atractiu que mantingui l’essència de la cursa.

La mitja marató, de 23km i 1.400m de desnivell positiu, permetrà conèixer el ric patrimoni natural, paisatgístic i arquitectònic de la vall de Cardós. Passarà per pobles de gran bellesa com Lladrós, Benante i Ainet de Cardós, llogarrets com la borda de Calatxo, Nibrós, Massover i Vidal, i s’enlairarà fins als cims de Miravall (1.866m) i Pui Tabaca (1.719m).

Inscripcions solidàries

Les inscripcions ja resten obertes AQUÍ fins el 12 de maig de 2024 o a l’exhaurir els 200 dorsals disponibles. El preu de la inscripció és de 35€ per a la Marató i 15€ per a la Mitja Marató (5€ més pels no federats). El preu inclou samarreta commemorativa, avituallaments en cursa, dutxes, servei mèdic, cronometratge i fotografia.

Dos euros de cada inscripció de la marató aniran destinats a la investigació del trastorn límit de la personalitat amb IRB Lleida, mentre que 2€ de la mitja marató s’invertiran en la investigació de la malaltia minoritària MDS.