Neix la «Travessa Pas de la Casa», una nova cursa per muntanya a Andorra

El nou esdeveniment es disputarà el 14 d'agost i comptarà amb tres modalitats de cursa

1705
L'estany de les Abelletes, un meravellós enclau per on transitarà la Travessa Pas de la Casa

La Travessa Pas de la Casa, organitzada per l’empresa Pas de l’Esport, neix amb l’objectiu de promoure les muntanyes d’aquesta zona del país andorrà a través dels seus senders i camins d’alta muntanya i, alhora, posicionar el Pas de la Casa com a destí de turisme esportiu.

L’esdeveniment es disputarà el proper 14 d’agost i comptarà amb tres traçats diferents, cadascun adaptat a cada tipus de corredor. El punt de sortida i d’arribada per tots els corredors es situarà a la plataforma per sobre de les taquilles de Grandvalira al Pas de la Casa.

La cursa “Antenes”, de 10km i 600m de desnivell positiu, amaga un recorregut dinàmic i desafiador amb pujades perllongades, descens tècnic i zones rodadores. Mostrarà l’entorn de l’estació d’esquí de Pas de la Casa com el Port d’Envalira, el coll Blanc, el Clot i Estany de les Abelletes, tocant sostre a 2.566m d’altitud.

La modalitat “Directa”, de 5km i 426m de desnivell positiu, fa honor al seu nom amb un ascens inicial fins al capdamunt de la pista “Directa”, visitant l’estany de les Abelletes en el seu retorn a meta.

La modalitat “Estany”, de 3km i 153m de desnivell positiu, farà un ascens i descens fins al preciós estany de les Abelletes. Ideal per a persones amb un mínim d’experiència en sortides a la muntanya i que vulguin realitzar un recorregut curt i en família.

Inscripcions

Es podran fer les inscripcions a través del seu web oficial fins el 7 d’agost. El preu de la inscripció és de 19,99 euros tant per a la llarga, mitja i curta. El pack d’inscripció inclou assegurança, samarreta, medalla finisher, cantimplora, motxilla, gorra i descompte per a entrades a Caldea, avituallaments durant la cursa, dinar post cursa i obsequis de col·laboradors.