Pau Capell tornarà a centrar totes les mirades de la present edició de Transgrancanaria, que arrencarà la mitjanit de dissabte, hora peninsular. Ambdós han aconseguit un binomi inseparable que ja dura sis anys, des de que aconseguís la victòria en la modalitat Advanced en aquell llunyà 2015. A partir de llavors, l’atleta català ha pujat dalt del podi en totes i cada una de les edicions posteriors, rebaixant el temps de la prova any rere any fins a fixar aquests 128 quilòmetres i 7.500 m positius en 12 hores, 42 minuts i 40 segons.

“Guanyar per quarta vegada consecutiva seria la bomba”

En l’ entrevista feta recentment a Ultres Catalunya, Capell declarava que “guanyar consecutivament una cursa és complicat. Fer-ho tres vegades va ser increïble i una quarta ja seria la bomba. Però sóc conscient que serà molt difícil tornar a repetir triomf. Enguany hi ha corredors de molt nivell i força ràpids que no m’ho posaran gens fàcil”, com els nord-americans Jared Hazen i Dylan Bowman, el lleonès Pablo Villa, el xinès Peiquan You, el lituà Gediminas Grinius o el canari David Lutzardo. Destaquem la participació de corredors catalans com Victor del Águila i Alberto Vinagre.

En dones, el nivell de les corredores també és força destacable. Entre les favorites per a la victòria trobem a Azara García de los Salmones (campiona en 2017), la sueca Mimmi Kotka, la xinesa Fuzhao Xiang, les nord-americanes Kaci Lickteig i Kaytlyn Gerbin, les franceses Audrey Tanguy, Nathalie Mauclair i Claire Bannwarth, la suïssa Andrea Huser, la italiana Lisa Borzani, la brasilera Fernanda Maciel, les hongareses Ildiko Wermescher i Eszter Csillag, la basca Leire Martínez o la catalana Claudia Tremps.

La prova reina de l’esdeveniment tornarà a sortir des de la Playa de las Canteras, el pulmó de Les Palmes de Gran Canària. Inclosa en el calendari de l’Ultra-Trail World Tour i del circuit Spain Ultra Cup, comptarà amb més de 800 corredors vinguts d’arreu del món. Tot i això, el total de l’esdeveniment aglutinarà fins a 3.700 participants de 66 països diferents.

Podreu fer el seguiment a través d’ aquest enllaç.