Sota el títol de “Breaking 20” Pau Capell intentarà batre el rècord de l’UTMB, aconseguit per ell mateix en la victòria de l’edició passada, marcant un registre de 20 hores, 19 minuts i 7 segons. Aquest cop serà sense públic. Sense rivals. Només ell i el cronòmetre, buscant trencar la barrera de les vint hores.

“Tenia la casa ja reservada, així que davant la cancel·lació de la prova vaig decidir córrer-la igualment per demostrar el meu respecte i admiració per aquesta competició. Crec que serà un repte bonic, acompanyat de la meva gent i una lluita contra mi mateix amb l’objectiu de rebaixar el temps aconseguit l’any passat“. Per tant, no es tindrà en compte el temps aconseguit per François D’Haene en 2014 (20:11:44), on es pensa que el recorregut era lleugerament diferent de l’edició passada.

Aquests són els temps de pas que Pau Capell va establir per guanyar l’edició passada

El repte estava previst per aquest divendres a les sis de la tarda, en la mateixa data i hora en què s’hagués celebrat l’Ultra Trail del Montblanc. Però la mala meteorologia prevista ha fet avançar un dia la sortida, seguint les recomanacions de l’organització. Per tant, serà dijous dia 27 d’agost a les 18 hores quan s’espera que Pau Capell iniciï la seva aventura des d’una freda plaça de Chamonix, que enguany trobarà a faltar l’ambient dels milers de corredors que any rere any l’omplen de gom a gom.

La fotografia de Pau Capell a Chamonix serà molt diferent de la de fa justament un any, quan travessava la meta de l’UTMB després de dominar la prova de principi a fi, en una demostració de força gairebé sense precedents en la història de la cursa. El repte serà difícil, però venint de Pau tot és possible.

Text: Alfonso García / Territorio Trail Media. Foto: Marta Bacardit Photography