Pau Capell, segon, i Jordi Gamito, setè, als 100k de la Fjällmaraton

Azara García s'enduu el triomf femení en la prova inaugural del circuit Spartan Trail World Championship

1187

La Fjällmaraton, a Suècia, va donar el tret de sortida del nou circuit internacional de la Spartan Trail World Championship. Una prova on l’organització va reduir el nombre de participants, limitada tan sols a corredors d’elit davant la pandèmia de la COVID-19.

Sobre un traçat enfangat de 100 quilòmetres i un desnivell de 3.300 metres es va disputar la modalitat Trail Ultra del Spartan Trail World Championship. El suec Simen Hjalmar Wästlund, campió local de curses d’orientació, no va donar opció a cap dels seus rivals i es va dur la victòria amb un temps de 8 h 50′ 04″.

Pau Capell es va alçar amb la segona posició, tot i patir un fort cop al genoll. “La cursa ha estat força ràpida, tot i que el terreny estava molt enfangat i era impossible córrer amb comoditat. El corredor suec s’ha escapat cap al quilòmetre 30 i ja no l’he pogut atrapar. En un moment de la cursa se m’ha enfonsat la cama fins a la cuixa i el genoll ha picat amb una pedra, però he pogut continuar. Les sensacions han estat força bones tot i el ritme exigent, però estic content i satisfet pel resultat final”. 

Jordi Gamito, sisè ex-aequo. Pic: Org.

Per la seva banda, Jordi Gamito tornava a recuperar les bones sensacions de fa un temps i ocuparia una sisena posició ex-aequo amb un atleta local. “Era una cursa que no tenia al cap i amb dues setmanes de preparació era impossible lluitar al capdavant. Encara estic al 60% i muscularment encara em falta rodatge per a ritmes tan ràpids. Tot i això em dono per satisfet”. 

En categoria femenina, Azara García de los Salmones va donar un autèntic recital guanyant la prova amb un temps de 10 hores 37 minuts i 52 segons, imposant-se a les sueques Anna Carlsson i Lena Trillelv.

Foto portada: Organització Fjällmarathon