Gorges du Tarn Skyrace: nou test pels corredors catalans

317
Fotografía: Gorges du Tarn – VGovignon

Després d’una molt bona primera edició el 2023, la SkyRace Gorges du Tarn va ser seleccionada pels organitzadors de les Merrell Skyrunner® World Series per ser la quarta etapa del seu prestigiós circuit aquest 2024, sent la tercera que es disputa a França en la present temporada.

Sens dubte, un meravellós reconeixement a la situació privilegiada del Massís Central, situat entre els Alps i els Pirineus, però també a la tecnicitat dels seus camins, el repte que ofereixen els seus desnivells i la bellesa dels seus paisatges.

Amb sortida i arribada a Ste-Enimie, la Skyrace des Gorges du Tarn destaca pel seu perfil trencacames, amb una successió de pujades i baixades variades i tècniques. 25 quilòmetres i 1.900m de desnivell positiu que posaran a prova les cames i la ment.

Favorits

Com a part de la Merrell Skyrunner® World Series, la Gorges du Tarn Skyrace atrau els millors corredors del món, cadascun dels quals competeix per la glòria i l’oportunitat de guanyar punts valuosos per a la classificació general, liderada pel suís Roberto Delorenzi i la basca Lide Urrestarazu després de tres proves disputades. Una Urrestarazu que no serà de la partida, ja que guardarà forces per competir a la Zegama Aizkorri de la setmana vinent.

En dones, entre les favorites a la victòria trobem a les franceses Lucille Germain, Noemie Vachon, Olivia Magnone i l’actual campiona, Mathilde Sagnes; la sueca Johanna Gelfgren, l’andorrana Adriana Fenes, la britànica Nichola Jackson o les espanyoles Oihana Kortazar, Ikram Rharsalla i Júlia Font.

La cursa masculina comptarà amb grans noms com el líder suís Roberto Delorenzi, el francès Sebastien Poesy, l’italià Lorenzo Beltrami, el japonès Shoma Otagiri, el britànic Billy Cartwright o els espanyols Antonio Martínez i Alejandro Forcades.

La selecció catalana de la FEEC hi serà present amb Ivan Calvo, Marcel Romaní i Cèlia Balcells, així com d’altres corredors catalans de gran talent com Marc Bernades, David Dalmau, Eugeni Gil, Miquel Castellote, Marc Gasa, Jordi Gallart, Júlia Garriga, Georgina Gabarró o Maria Benito.

La competició sub23, de nova creació, tindrà corredors de futur prometedor com Carrodilla Cabestre, Alba de Mendiolagoitia i Miguel Benítez, com a actual líder; així com els catalans Jan Torrella, Lluís Puigvert, Ïu Net i Laia Montoya defensant la samarreta quadribarrada, que arriben a la cita després de realitzar un gran campionat d’Espanya fa quinze dies a Paüls.