El Palau Robert de Barcelona va acollir ahir la gala del circuit estatal d’ultratrails Spain Ultra Cup 2015, on es va fer entrega dels premis als guanyadors de la present temporada i la presentació de les novetats per al 2016, que cumplirà la seva tercera edició.

El santboià Pau Capell (Compressport) recollia el títol de campió havent guanyat les quatre proves a les que ha participat –Transgrancanaria Advanced, Ultra Mallorca, Volta a la Cerdanya i Ultra Sierra Nevada- i feia una valoració global de la seva participació, així com el seu futur inmediat:

“He vist una organització perfecte en cada una de les quatre proves que he participat, i això pel corredor, quan vas a fora de Catalunya a competir, és molt important. La Spain Ultra Cup s’ha convertit en una gran familia, on els corredors ens hem sentim com a casa allà on hem participat. Tinc un gran record, sobretot de la Ultra Sierra Nevada, on em vaig proclamar campió. Amb Victor Bernad –segon classificat #SUC2015- hem tingut una bonica lluita fins al final. El felicito pel gran campionat que ha fet ell i Remi Queral –tercer classificat-. Agraeixo tant a Aml Sport i Sport HG per permetre fer amb Arista aquest campionat. L’any que ve no el podré gaudir ja que donc el salt a la Ultra Trail World Tour, tocant de peus a terra amb les limitacions que comporta competir amb l’èlit, on caldrà treballar dur com tots”.

En categoria femenina, la cabanyuda Sonia Escuriola (Race Land Team) rebia el trofeu de campiona i relatava així la seva temporada:

“La #SUC2015 ha sigut un somni fet realitat. Quan vaig decidir córrer la Transgrancanaria Advanced va ser per disfrutar d’un gran cap de setmana en equip i conèixer la cursa, però veient-me guanyadora vaig optar per fer el campionat. Mallorca va servir per agafar confiança en mi mateixa amb una lluitada segona posició. A Penyagolosa corria la de casa per quart any i va ser, sense dubte, la més especial de totes, amb motivació per la familia i la gent que em segueix. A Sierra Nevada sortia amb la intenció de sentenciar el campionat, i així va ser, cumplint aquest somni que començava al març”.

Per al 2016, la Spain Ultra Cup incorpora algunes novetats importants:

Al ja consolidat calendari d’aquest 2015 s’afegeix per a la propera temporada la Apuko Igoera Extrem (28-30 octubre). La prova de Zaramillo (Euskadi) s’incorpora a la #SUC2016 amb un dur recorregut de 115km i 7.000m de desnivell positiu oferint, a més, les modalitats de 65, 42 i 20km.

La Volta a la Cerdanya (3-5 juny) tornarà a apostar per aquest circuit, amb una prova de 85km i 4.300m de desnivell positiu. Reafirmen la intenció de seguir alternant la modalitat de 214 i 120km de forma biannual.

El circuit creixerà al 2016 amb la Spain Ultra Cup “M”, amb curses entre 42 i 69km seguint els paràmetres de la I-TRA (Internacional Trail Running) i amb un calendari obert a possibles incorporacions (veieu imatge). Aquest circuit paral·lel servirà per potenciar les modalitats de menor distància de les curses que ja formen part del circuit i amb mateix èxit de participació que les ultra.