Pere Aurell i Ragna Debats, acompanyats de la seva filla Ona, van iniciar a finals de l’any passat una experiència personal fent una volta al món, la Rolling Mountains, participant en proves de muntanya en els sis continents. Si fa quinze dies deixaven la seva empremta a The Otter African Run, aquest cop ho han fet a la K-Way Skyrun 100km.

La K-Way Skyrun 100 s’ha celebrat a través de la serralada Witteberg fins a tocar amb el país de Lesotho. Una prova lineal de 100 quilòmetres on calia córrer en total autonomia, només amb l’ajuda de mapa, brúixola o GPS i on els corredors han portat el seu propi avituallament, handicaps que la converteixen en una prova realment dura.

Si a Otter African Run, Pere Aurell es va jugar la victòria amb el campió sud-africà Johardt Van Heerden, aquest cop ho feia amb el bicampió local Lucky Miya. La lluita per la victòria ha estat frenètica. La primera part de cursa ha estat dominada pel sud-africà, mentre que en la segona seria el català que prendria la iniciativa. Tot i que hauria de tornar a posar tota la carn a la graella per alçar-se amb la victòria amb un temps de 13:56:43, a tan sols tres minuts de Miya.

Per la seva banda, Ragna Debats no només s’alçaria de forma insultant amb el triomf femení, sinó que es faria amb la tercera posició absoluta amb un temps de 14:21:23, a 24 minuts de Pere Aurell.

Foto: K-Way 100