Podis catalans a Tenerife Blue Trail by UTMB

Edu Hernández va tornar a guanyar la mitja marató, Jordi Gamito torna a recuperar sensacions amb una segona posició a la prova reina, mentre que Andreu Simón saboreja una lluitada tercera posició i Cèlia Balcells s'estrena en llarga distància amb un bronze

276

La tretzena edició de la Tenerife Blue Trail by UTMB, organitzada pel Cabildo a través de l’empresa pública Ideco, va comptar amb la participació de 3.200 corredors de 66 països que van disputar alguna de les 10 modalitats de la cursa.

La cursa de Tenerife s’ha integrat aquest any dins de la família de les UTMB® World Series, el circuit de trail running més important del món, fet que ha suposat un gran avenç per a la seva internacionalització.

En quan a la vessant esportiva, Manuel Anguita va completar el recorregut de la prova reina de la Tenerife Bluetrail by UTMB, de 110km, amb un temps de 12:54:22. La segona plaça va ser per al català Jordi Gamito (13.28.27), que torna a estar en un molt bon estat de forma. El tercer lloc va ser per a Rubén Dieguez, amb un temps de 13.42.27.

En categoria femenina, Eva María Sperger va ser la flamant guanyadora amb 15:18:55, molt per davant de Gitana Akmanaviciute (17:00:41) i Claire Heslop (17:39:51).

Jordi Gamito torna a mostrar la seva rauxa amb una segona posició a Tenerife Blue Trail

Riccardo Montani va ser el primer en la modalitat de 73km amb un registre de 06:45:18 per davant d’Elliot Phillippon, que va trigar 06:51:45 en arribar a la meta. En tercera posició va quedar Kevin Roux, que va fer un crono de 06:56:35.

La polonesa Martyna MlynarczyK va fer saltar la sorpresa en aquesta modalitat en imposar-se amb un temps de 07:29:41 a Gemma Arenas, que va creuar la meta en segon lloc amb un registre de 07:48:47. La catalana Cèlia Balcells es va estrenar en una prova de llarga distància tancant el podi femení amb 08:01:36. Bon debut!

Molts quirats en les altres distàncies

La marató va ser, sens dubte, la distància més disputada i on, a priori, més talent reunia.

Oswaldo Medina va ser el vencedor d’aquesta modalitat amb un temps de 03:56:10, seguit de Marcos Ramos (03:56:37) i el català Andreu Simón, que va parar el crono en 03:56:50 en el seu retorn a l’alta competició. Com esperada va ser la reaparició de la suïssa Maude Mathys, que va guanyar de forma incontestable amb 04:25:50, per davant de Marta Pérez (04:45:12) i Sonia Vizcaíno (04:45:25).

Val a dir que aquesta modalitat també es va disputar en format “per relleus”, on la parella formada per Jesús Moreno i Álvaro Caballero van resultar guanyadors amb 04:08 :49. El podi el completen José Diego Blanco i Francisco Manuel Pérez (04:44:33) i Axier Urresti i Txema Miguélez (04:49:49).

En dones, la parella formada per Leandra ABT i Kleiter Alexeja va ser la guanyadora amb 05:39:17. El podi el completen Àfrica Vidina Thadani i Miriam González amb 06:19:17 i en tercer lloc Llibertat Rivero i Candelaria Paula Jiménez amb 06:38:42.

I acabarem amb el repàs de resultats amb la modalitat més curta, la mitja marató amb 24km, on Eduard Hernández i Fran Anguita van compartir podi després d’un ‘polèmic’ final amb 02:01:09. La tercera posició va ser per a Arezki Habibin amb un temps de 02:05:19. En categoria femenina, Vanessa Caba va pujar al capdamunt del podi gràcies al seu registre de 02:30:01, seguida de Laura Gion (02:39:57) i Miriam Gambín (02:45:33), segona i tercera, respectivament.