La històrica Pujada a la Salut de Sant Feliu de Pallerols compleix 48 edicions

972

La Pujada a la Salut de Sant Feliu de Pallerols, organitzada anualment pel Club Atletisme Pescallunes, celebrarà el proper diumenge 19 de juny la seva 48a edició, sent una de les curses per muntanya més antigues de Catalunya i de tot l’Estat. De fet la seva veterania  només és superada a casa nostra per la gironina Pujada a peu als Àngels del GEIEG, que compta amb 58 edicions.

La Pujada a la Salut s’ha realitzat cada any sense interrupcions. Ni el Covid va poder parar la seva celebració, just en el cap de setmana d’aixecament de restriccions en juny de 2020. Aquest any recupera l’essència de la prova i, com era habitual, la sortida es realitzarà de dos en dos cada 30 segons a partir de dos quarts de nou del matí. Els corredors superaran un desnivell positiu de 550m en poc menys de 3 quilòmetres que separen la població garrotxina i el santuari.

El garrotxí Isaac Barti (CE Olot) ha estat el guanyador absolut de la prova en els últims cinc anys, a més de comptar amb varies victòries en categoria junior, però mai ha  aconseguit rebaixar el llistó dels vint minuts i el mític rècord del rupitenc Josep Maria Illamola, que en 1990 va registrar un temps de 19:43.

De forma oficiosa, Barti va aconseguir rebaixar el rècord masculí en juliol de 2021, quan va establir un registre de 19’26”. Així que enguany tindrà una nova oportunitat per fer-ho de forma oficial amb un dorsal penjat a la samarreta.