El proper dissabte 2 de juliol es disputarà a Viladrau (Osona) la 7a edició del Trail Fonts del Montseny. Un esdeveniment que, amb el pas dels anys, s’ha anat consolidant en aquesta data plenament estiuenca. Com a novetat, aquest any formarà part del circuit de la COPA OSONING TRAIL RUN, el campionat de curses per muntanya de la comarca d’Osona.

Viladrau és un poble estretament vinculada a l’aigua a través de les més d’un centenar de fonts que es poden trobar al municipi, com la dels Enamorats, la Fontalegre, la dels Llops o la del Castanyer, en un entorn realment màgic ple de castanyers, alzinars, rouredes i fagedes.

Si parlem de Viladrau, no ens hem podem estar d’anomenar el bandoler català Joan Sala, conegut amb el sobrenom de Serrallonga, que va nèixer al mas de la Sala, situada a les afores del poble, el 1594. Com tampoc podem oblidar que entre 1618 i 1622 fou la localitat catalana on hagué més persecució de bruixes.. Sigui com sigui, l’entorn de Viladrau transmet una màgia especial.

Programa de curses

El Trail Fonts del Montseny va néixer al 2015 de l’inquietud de l’empresa Bejarae per donar a conèixer el ric entorn del municipi. El seu programa de curses s’ha anat transformant fins a consolidar les quatre distàncies que ofereix avui dia que, per cert, tornarà a recuperar la Plaça Major com a punt neuràlgic un cop passada la pandèmia.

La Trail, amb 29km i un desnivell positiu de 1.722m, és sens dubte la modalitat estrella. El seu exigent recorregut discorre íntegrament pel Parc Natural del Montseny, amb paisatges espectaculars, tot tipus de terreny (riu, pedra, fang, sorra, fulles) i plena de fonts on refrescar-nos. Tocarà sostre als prats de Coll Pregon (1.632m) i visitarà el mas de La Sala. Compte no trobar-vos amb l’esperit d’en Serrallonga! En definitiva, podriem resumir l’itinerari en dues grans pujades i dues grans baixades.

La Mitja, amb 19km i 1.146m positius, tant o més exigent que l’anterior, que ens farà suar de valent tot voltejant la creu del Matagalls a través del coll de Llops i Coll Pregon.

Per aquells que s’inicien en les curses per muntanya, en 2018 va néixer la modalitat Pim Pam, amb un recorregut ràpid de poc més de 9 quilòmetres. A aquestes tres proves cal sumar una iniciativa creada per a que tota la família gaudeixi del màgic entorn de Viladrau: el Trailet.

El Trailet està pensat per passar una bona estona amb els més petits. Un adult i un menor, d’entre 6 i 13 anys, conformen un equip inseparable per recórrer els poc menys de 3 quilòmetres en un ambient festiu i familiar. Tothom hi té cabuda en aquesta festa del trail!

Inscripcions

Es podran fer les inscripcions AQUÍ fins al 30 de juny. El preu de la inscripció és de 34 euros per a la 29k, 28 euros per a la 19k i 21 euros per a la 9k. El preu no inclou assegurança (+4€).

Text: Albert Torrent. Foto: Asensi Carricondo