Resum Trail Setmana Catalunya: 11-12/06/2022

854

Aquesta setmana han participat un total de 1.970 corredors, repartits entre 8 curses per muntanya, dels quals 1.593 van ser homes i 377 dones. La prova amb més participació ha estat la Clàssica Olla de Núria amb 530 corredors.

Consulteu tots els podis i resultats aquí

Oriol Cardona i Oihana Kortazar guanyen l’Olla de Núria

Oihana Kortazar i Oriol Cardona s’enduen el triomf en la 15a Clàssica Olla de Núria, que ha comptat amb més de 530 corredors. Una edició que ha tornat a ser retransmesa en directe per Televisió de Catalunya.

I la cursa? Doncs Oriol Cardona va donar una autèntica exhibició amb un nou triomf, el tercer del seu compte particular, i a més marcant el segon millor temps de la historia de la cursa amb 2h12’37”. Antonio Martinez va ser segon i Ricardo Cherta tercer.

I en categoria femenina, Oihana Kortazar va guanyar davant d’una combativa i joveníssima Malen Osa, que només amb vint anys es va classificar en segona posició en la seva primera participació a la cursa de vall de Nuria. La catalana Nuria Gil tancaria el podi femení.

En la cursa junior, Iu Net i Ruth Córdoba van ser els guanyadors. I acabarem amb un apunt en les altres dues modalitats. En la vertical de dissabte, Sara Alonso i Albert Perez van ser els més ràpids i en la nova cursa nocturna que es va disputar divendres, doncs Erola Bisquert i Roger Bella van ser els guanyadors. Ah! Per cert, que la parella Marc Ollé i Georgina Gabarró es van endur el trofeu com a millors de la Reolla, que computava els resultats de la vertical i de la clàssica.

Llegiu la notícia completa

Miquel Corbera i Onditz Iturbe es proclamen campions estatals de Subida Vertical

Miquel Corbera (CA Montornès) i Onditz Iturbe (Bilbao Atletismo) es van proclamar campions d’Espanya de Subida Vertical, en el primer campionat estatal de la disciplina que es realitza sota el paraigües de la RFEA.

La segona edició de la Vertical de Cercs (Berguedà), organitzada per la Federació Espanyola d’Atletisme, la Catalana, l’Ajuntament de Cercs i el JAB, va reunir prop d’un centenar de corredors i alguns dels grans especialistes de la disciplina a nivell estatal.

La prova, amb sortida des del centre de la Rodonella, tenia una distància de 4,5 km, amb un desnivell positiu de 1.500 metres. Corbera, que ja va guanyar l’edició passada, va cobrir el recorregut en 38:51, precedit per l’aragonès Daniel Osanz i Manuel Jiménez. En categoría femenina, Iturbe, segona en la passada Zegama Aizkorri vertical, va demostrar el seu nivell guanyant amb claredat aturant el crono en 48:09, per davant d’una Sheila Avilés, que va tornar a recuperar la seva millor versió, i Silvia Lara (49:18).

Èxit en la Vertical Montserrat

La vertical Montserrat va tornar a reunir a més d’un centenar de corredors per salvar els 2180 esglaons que separen l’estació inferior del Funicular de la Santa Cova amb l’estació superior del Funicular de Sant Joan.

Ángel López (13’05”) i Maria Cosp (15’32”)van ser els guanyadors de la modalitat popular, mentre que Stefania Brunazzi es va convertir en la primera bombera en finalitzar la prova. Recordem que els bombers afronten la prova equipats amb tota la indumentària del cos, amb jaqueta, pantalons, botes reglamentaries, casc i equip de respiració autònom. Una iniciativa solidaria que va aconseguir recaptar 8500 euros per a l’Obra social de sant Joan de Deu

Breus:

Que ahir també es va disputar la solidària Ultra Clean Marathon, amb la participació de 23 equips i un total de 180 corredors amb la finalitat de recollir residus al llarg dels 63 km del recorregut entre Terrassa i Barcelona. Recollint 550kg i un total de 15.550€ per a 17 causes ambientals a Catalunya.

Dijous 16 de juny s’obren les inscripcions d’una de les proves més esperades de l’any, el Trail del Bisaura