Miquel Corbera (CA Montornès) i Onditz Iturbe (Bilbao Atletismo) es van proclamar campions d’Espanya de Subida Vertical, en el primer campionat estatal de la disciplina que es realitza sota el paraigües de la RFEA.

La segona edició de la Vertical de Cercs (Berguedà), organitzada per la Federació Espanyola d’Atletisme, la Catalana, l’Ajuntament de Cercs i el JAB, va reunir prop d’un centenar de corredors i alguns dels grans especialistes de la disciplina a nivell estatal.

La prova, amb sortida des del centre de la Rodonella, tenia una distància de 4,5 km, amb un desnivell positiu de 1.500 metres. Corbera, que ja va guanyar l’edició passada, va cobrir el recorregut en 38:51, precedit per l’aragonès Daniel Osanz i Manuel Jiménez, segon i tercer amb 39:50 i 41:37, respectivament. Iturbe, segona en la passada Zegama Aizkorri vertical, va demostrar el seu nivell guanyant amb claredat aturant el crono en 48:09, per davant de Sheila Avilés (49:13) i Silvia Lara (49:18).

Pel que fa als corredors catalans destacarem l’actuació de Gisela Carrión (4a), Clàudia Sabata (5a) i Laia Montoya (7a) en clau femenina; en la cursa masculina Jordi Bolet (5a), Pau Coll (6è), Nil Cardona (7è), Arnau Cases (9è) i Joan Freixa (10è) han tancat el TOP10 de la classificació general.

Text: Albert Torrent. Foto: RFEA