Raul Butaci signa la millor actuació de la seva carrera esportiva amb una victòria de prestigi, mentre Courtney Dauwalter fa bons els pronòstics i s’alça amb el seu segon triomf a Transgrancanaria.

La batejada ‘millor edició de la història” (la vint-i-cinquena) pel cartell de grans corredors que presentava la línia de sortida no ha defraudat i ens ha regalat una trepidant jornada en el primer gran esdeveniment de la temporada. Una Transgrancanaria que ha estat marcada pel fred i el vent durant la nit, per deixar pas al sol i la calor durant el dia.

Emocionant ha estat la lluita masculina per les primeres posicions amb noms com Andreu Simon, Zach Miller, Miguel Arsénio, Miguel Heras, Ionel Cristian Manole, Jiasheng Shen, Abel Carretero o Raul Butaci, entre d’altres. I així s’ha mantingut fins l’avituallament de Tejeda, situat al quilòmetre 77, on s’ha trencat la cursa. El portugués Miguel Arsénio abandonava per problemes físics, mentre que Raul Butaci aprofitaria per posar-se líder, amb Miguel Heras estalonant-lo de ben a prop.

Butaci s’ha mantingut ferm al capdavant decidit a fer història, enxamplant la distància amb Heras a mida que passaven els quilòmetres. Signaria el millor triomf de la seva carrera esportiva amb un temps de 13h22’32”.

Capítol apart mereix Don Miguel Ángel Heras, que creuava la línia d’arribada en segona posició amb 13h32’48”, catorze anys després de la seva primera participació a Transgrancaria. Llegenda viva del nostre esport que, amb 48 anys, segueix regalant-nos grans èxits en aquest esport.

El romanès Ionel Cristian Manole seria tercer amb 13h49’04”, tant sols 36 segons per davant del català Abel Carretero.

TOP5: 1. Raul Butaci (13:22:32), 2. Miguel Heras (13:32:48), 3. Ionel Cristian Manole (13:49:04), 4. Abel Carretero (13:49:40), 5. Jiasheng Shen (14:04:40), 6. Andreu Simon (14:07:50)

Courtney Dauwalter engrandeix la seva llegenda amb una nova victòria a Transgrancanaria. Foto: The Adventure Bakery

La cursa femenina ha complert amb els pronòstics. Courtney Dauwalter ha estat la gran protagonista guanyant amb solvència davant les seves rivals amb un temps de 15h14’54” (13a scratch), signant la seva segona victòria consecutiva a Transgrancanaria i engrandint una mica més el seu palmarès.

Per darrera, la incògnita era saber qui ocuparia les altres dues posicions del podi. Azara García i Clàudia Tremps brindarien un emocionant frec a frec, amb la irlandesa Emma Stuart una mica més endarrerida. Azara es veuria obligada a abandonar al pas per Tejeda i deixaria via lliure per a que Clàudia Tremps s’afiancés en la segona posició. La d’Ogassa creuaria la línia de meta amb un temps de 16h27’03”, pujant al podi per quarta vegada consecutiva. Emma Stuart, actual campiona del Tor des Geants, tancaria el podi femení amb 16h50’40”.

Classificació TRANSGRANCANARIA 2024