Raúl Butaci i Edurne Zazpe, vencedors de la Trail Vielha-Molières

738

El passat dissabte 16 de juliol, Trail Vielha-Molières va celebrar la seva cinquena edició amb la mateixa essència de sempre: l’amor per les muntanyes, un recorregut espectacular a les dues distàncies, i els millors paisatges de la Val d’Aran.

Gairebé 600 participants es van enfrontar a la marató Molières (43 km i 4.200 m de desnivell positiu) ia la Montpius Skyrace (24 km i 1.800 m de desnivell positiu) en un dia en què les temperatures van fregar els 34 graus.

En aquesta edició del Trail Vielha Molières, Raul Butaci es va coronar com el rei del Molières amb un temps de 06:02:34, vorejant el rècord de l’any anterior. El rumanès establert a Catalunya va encapçalar la cursa durant tot el recorregut seguit de Lluis Ruiz, que va signar un temps de 06:26:05, mentre que Isaac Salvat es feia amb la tercera posició acabant la marató en 06.30.20.

Entre les corredores, destaquem l’actuació de la basca Ainara Olabarrieta que va encapçalar la primera posició femenina a la major part de la cursa. Però en el descens va ser sobrepassada per Edurne Zazpe, que finalment va aconseguir la primera posició amb un temps de 08:43:06. Ainara va entrar a meta amb la plata amb un temps de 08:48:09. La tercera posició femenina va ser per a Mireia López, que entrava a meta parant el crono en 08:51:54.

La primera part de la Montpius Skyrace ha estat molt renyida entre Genís Porqueras i Arnau Cases però el primer lloc del pòdium ha estat per Porqueras amb un temps de 02:37:11, seguit de Jorge Aibar amb 02:46:45 i la tercera posició ha estat per a Eric Moya amb un temps de 02:48:37. En categoria femenina, Cristina Trujillo ha liderat en tot moment la cursa i s’ha fet amb la primera posició amb un temps de 03:10:55, seguida d’Ester Casajuana que ha parat el crono a 03:14:55 ia tercera posició Celia Balcells ha completat el podi amb un temps de 03:20:55.