Resum Trail Setmana Catalunya: 16-17/07/2022

545

Aquesta setmana han participat un total de 1.362 corredors, repartits entre 8 curses per muntanya, dels quals 1.042 van ser homes i 320 dones. La prova amb més participació va ser la Trail Vielha-Molières amb 535 corredors. Malauradament dues curses es van haver d’ajornar degut a l’alt risc d’incendis que està fuetejant Catalunya. La cursa dels Poblats Ibèrics (Cerdanyola del Vallès) es desplaça al 3 de setembre, mentre que La Gurrinada (Santa Maria de Martorelles) ho farà el 9 de setembre.

Consulteu tots els podis i resultats aquí

Kilian Jornet guanya Hardrock 100

El corredor de Nnormal va sumar la seva cinquena victòria a la mítica prova nord-americana, empatant amb el nord-americà Karl Meltzer  a més d’establir un nou rècord al traçat deixant el llistó en 21h36’24” per cobrir els més de 160km i 10.000m de desnivell positiu.

Kilian Jornet i François D’Haene prendrien la iniciativa des de la sortida, amb l’italià Daniel Jung primer i el nord-americà Dakota Jones després com a outsiders de luxe. Però el pas dels quilòmetres van fer la selecció natural i el duet Jornet-D’Haene es quedaria sol al capdavant a partir de la milla 73, deixant via lliure al seu posterior desenllaç.

Si algú especulava que ambdós compartirien triomf, anava ben errat. En l’última pujada a Arrastra Gulch i a falta de quatre milles pel final, Jornet deixaria enrere D’Haene per guanyar en solitari.

L’altre nom propi va ser sens dubte la de la nord-americana Courtney Dauwalter, que va guanyar d’una forma insultant davant les seves rivals, establint també un nou rècord femení amb 26h44’36”, treient més de 7 hores a la segona i tercera classificada, la francesa Stephane Case i la nord-americana Hannah Green.

Llegiu crònica completa aquí

Raul Butaci i Edurne Zazpe s’enduen el triomf de la Trail Vielha-Molières

Gairebé 600 participants es van enfrontar a la marató Molières (43 km i 4.200 m de desnivell positiu) ia la Montpius Skyrace (24 km i 1.800 m de desnivell positiu) en un dia en què les temperatures van fregar els 34 graus.

En aquesta edició del Trail Vielha Molières, Raul Butaci es va coronar com el rei del Molières amb un temps de 06:02:34, vorejant el rècord de l’any anterior. El rumanès establert a Catalunya va encapçalar la cursa durant tot el recorregut seguit de Lluis Ruiz, que va signar un temps de 06:26:05, mentre que Isaac Salvat es feia amb la tercera posició acabant la marató en 06.30.20.

Entre les corredores, destaquem l’actuació de la basca Ainara Olabarrieta que va encapçalar la primera posició femenina a la major part de la cursa. Però en el descens va ser sobrepassada per Edurne Zazpe, que finalment va aconseguir la primera posició amb un temps de 08:43:06. Ainara va entrar a meta amb la plata amb un temps de 08:48:09. La tercera posició femenina va ser per a Mireia López, que entrava a meta parant el crono en 08:51:54.

I en la Montpius Skyrace, Genís Porqueras i Cristina Trujillo es van endur el triomf, per davant de Jorge AibarEric Moya en l’apartat masculí i Ester Casajuana i Celia Balcells, en la cursa femenina.

Breus:
  • Pau Capell segueix sumant podis en la seva preparació de cara l’UTMB. Aquest cop es va endur el triomf de l’Ultra-Trail Sud Canigou, de 71km i D+3600m
  • Miquel Corbera es classifica en quarta posició a la Montee du Nidaiglie, a Saint Gervais (França), de 19km i D+2000m, prova puntuable per a la Copa del Món de Curses per Muntanya de la WMRA
  • A Cervinia (Itàlia) es va disputar la Cervino Matterhorn Ultra Race, de 168km i 13130m de desnivell positiu, amb victòria de Galen Reynolds i Silvia Trigueros, amb la presència de 5 corredors catalans. La penedenca Monica Guilera es va classificar en setena posició.
  • Aquest cap de setmana se celebrarà a Arinsal (Andorra) el Campionat del Món Juvenil de Curses per Muntanya, amb la representació de 10 esportistes catalans. Biel Sagués, Martí Costa i Gabriela Lasalle, en categoria cadet; Ïu Net , Iu Jaume i Berta Guitart en categoria junior; i Daniel Castillo, Isaac Barti, Núria Tarragó i Carla Esclusa, en categoria sub23.