Rebeca Suárez i Juan Martínez guanyen la 37a Pujada i Baixada a Guanta

471

La Pujada i Baixada a Guanta ha tornat a ser un èxit participatiu, aglutinant prop de 600 corredors a la línia de sortida, convertida en una de les clàssiques del calendari tardorenc. La cursa per muntanya de Sentmenat segueix gaudint d’una salut envejable i té l’honor de ser una de les més veteranes que se celebren a Catalunya, amb 37 edicions a les seves esquenes.

El recorregut, de 12,3 quilòmetres i 250m de desnivell positiu, va realitzar el tradicional ascens al castell de Guanta per Can Fruitós i posterior descens a Sentmenat per Can Motllor fins a trobar de nou l’arribada situada al passeig d’Anselm Clavé.

El guanyador d’aquesta edició ha estat Juan Martínez Molina amb un temps de 42:37, per davant de Jorge Manzano (Sedentaris.cat) amb 45:40 i Miguel González (Team Fisio Monasterio) amb 45:43. En quan a la categoria femenina, Rebeca Suárez (La Sansi) ha tornat a demostrar el seu bon estat de forma i s’ha penjat els llorers de la victòria amb un extraordinari temps de 49:23. Eva Palma (JAB Berga) amb 54:53 i Sonia Gallego (La Sansi) amb 55:32 han tancat el podi femení.

La modalitat més curta, de 6km i D+150m, ha estat força ràpida i emocionant. Sobretot en categoria masculina, on Alejandro Real (Fasttriatlon) amb 20:40 s’ha imposat a Sergi Ariaca (La Sansi) i Carlos Gámez (Konsports) amb només 7 segons de diferència. Anna Flaquer (Katoa) ha volat per emportar-se el triomf i establir un nou rècord femení del traçat amb 22:40. Mamen del Castillo (Corredors.cat) i Laura Fernández (Duscholux) han completat el podi.