Trail La Vall 2023: més de 350 corredors ompliran el massís del Montgrí

722
El Trail La Vall recorre el massís del Montgrí. Foto :Mario Cobler

El proper diumenge 3 de desembre el Montgrí viurà l’onzena edició del Trail La Vall, organitzada pel Club Esportiu Bellcairenc. Un esdeveniment que reunirà més de 300 corredors, fet que la situa com la cursa de referència de l’Empordà i una de les cites indispensables per finalitzar l’any.

Al bell mig de la comarca empordanesa neix un massís de roca calcària que marca el paisatge de la zona, una muntanya esculpida per una duna de sorra que la fa encara més singular: el Montgrí. És aquí on va néixer aquesta cursa, amb dues clares intencions: el gaudi del paisatge pels caminaires i el patiment d’aquells corredors que es volen exprimir al màxim a través de muntanyes escarpades, baixades tècniques empedrades, cales salvatges i dunes difícils de córrer. En definitiva: l’essència del Montgrí en estat pur.

L’organització tornarà a oferir quatre recorreguts per gaudir d’aquest paratge tant espectacular del nord-est de Catalunya:

El Gran Trail Montgrí, de 46km i D+1600m, serà la modalitat més emocionant. Una aventura d’autosuficiència que viurà la seva segona edició, on els corredors hauran d’afrontar el recorregut sense marcatge específic i sense avituallaments (sí que hi haurà tres punts d’aigua). Els guanyadors de l’edició passada, Francesc Martin i Joan Ayguasenosa en categoria masculina i Cheynna Treto en la femenina, van necessitar prop de 5 i 6 hores respectivament.

En Joan Ayguasenosa intentarà revalidar victòria davant de corredors de nivell com Àlex Urbina, Ruben Cruz o Jesús Álvarez entre d’altres, mentre que Lois Burgués serà l’única participant femenina.

La prova reina serà, sens dubte, el Trail La Vall. El recorregut de 22km i D+800m combinarà trams ràpids i d’altres molt tècnics com la Muntanya d’Ullà o els puges i baixes trencacames de La Vall Petita, els corriols sorrencs de Les Dunes o el ziga-zaga empinat per coronar el Castell. Com és habitual el nivell de corredors d’aquesta modalitat és força alt, on trobem noms com Oriol Prats, Marcel Camprubí, Zoel Codolà, Sergi García, Jenny Arasil, Cheynna Treto, Marili Yamilet Banegas i Paloma Lobera entre els més destacats.

L’Olla del Montgrí, de 13km i D+550m, i la marxa no competitiva de l’Olleta, de 6km, tancaran el programa de curses d’aquesta edició.