La cursa de Na’Dalt a Bellmunt s’ha convertit en una de les cites indispensables de les festes nadalenques. Una bona opció si el que volem és fer baixar els torrons, les neules, l’escudella i la carn d’olla d’aquells dies.

Sant Pere de Torelló (Osona) acollirà el dia de Sant Esteve la seva tretzena edició en un format de cronoescalada. Els corredors, en sortida cada 20″, es deixaran la pell pel Camí Vell salvant els 620m de desnivell d’ascens que separen la població amb el santuari de Bellmunt en un traçat de 3,8 quilòmetres. Un recorregut en el que caldrà suar de valent a través de corriols costeruts, pedregosos i inclús algún tram equipat amb cordes.

Per qui vulgui anar entrenant, direm que els rècords de la prova estan en possessió de Jan Margarit, que en 2017 establia un estratosfèric temps de 26’03”, i de Laia Montoya, que just l’edició passada rebentava l’anterior registre de Laia Andreu i deixava el llistó femení en 33’15”.

A l’acabar, i com és tradicional, podreu celebrar la vostra suada dalt del santuari amb coca i xocolata.

La Cursa de Na’Dalt a Bellmunt tancarà la Copa Osoning de Curses per Muntanya

Inscripcions iguals entre homes i dones

Les inscripcions s’obriran aquest proper dimecres 29 de novembre (14.30h) amb una gran novetat. I es que, per primer cop a la història, es posaran a disposició 320 dorsals amb un 50% per homes i un 50% per dones. D’aquesta manera es vol incentivar, sobretot, la participació femenina cada cop més creixent en les curses per muntanya del nostre país.

El preu de les inscripcions serà de 17€ pels federats i 20€ pels no federats. Podeu fer la vostra inscripció en aquest enllaç.


Copa Osoning Trail Run 2023