Resum Trail Setmana Catalunya: 08-09/10/2022

497

Aquesta setmana han participat un total de 1.566 corredors, repartits entre 9 curses per muntanya, dels quals 1.100 van ser homes i 466 dones. La prova amb més participació va ser el Trail Les Tres Fonts de Masquefa, a la comarca de l’Anoia, amb 306 corredors.

Eugeni Roselló completa el Camino de Santiago, tot i que sense rècord

Eugeni Roselló va finalitzar la seva aventura pel Camino de Santiago. L’ ultrafondista pallarès va partir el passat dissabte 1 d’octubre des de Saint Jean Pied de Port i, resseguint l’emblemàtic camí francès, i va cercar la plaça d’Obradoiro de Santiago de Compostela després de 6 dies i 22 hores, cobrint els quasi 820km i 12.000 metres de desnivell positiu del conegut sender peregrí.

Roselló es va quedar a 12 hores del temps establert per l’alacantí Miguel Mataix en 2018 (6 dies 10 hores i 15 minuts). Tot i quedar-se a prop del rècord, es va mostrar força satisfet per la seva gesta.

Llegeix la notícia sencera

Notícies breus:

• La Gorbeia Suzien, al Pais Basc, va tancar la Copa del Món de Curses per Muntanya de l’ISF. Nico Molina i Noemie Vachon van ser els guanyadors, proclamant-se campions de les Skyrunner World Series 2022. Una prova que va comptar amb la participació de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya de la FEEC amb un resultat força notable, aconseguint classificar a 4 dels seus components en el TOP15 de la general. A més, Raul Butaci va assegurar el cinquè lloc final a la general de la Copa del Món.
  • Anna Comet va ser la vencedora de la Lago Santo Skyrace, a Sant’Annapelago (Itàlia), a més de classificar-se en el TOP10 de la classificació general. La cursa, de 29km i D+2000m, va servir com a preparació del proper Mundial de TrailRunning que se celebrarà el proper mes de novembre a Tailàndia.
  • L’egarenc Oriol Antolí participarà a la Parra Backyard Ultra aquest proper cap de setmana, en la que serà la final estatal de la Satellite World Championship. Per posar en context, és una prova de resistència, que no disposa de límit de temps ni de distància. El recorregut consta d’un bucle d’aproximadament 4 milles (6,7km) que cada participant ha de completar en un màxim d’un hora. A diferència de les curses convencionals aquí guanya el darrer corredor que es mantingui en peu i no el més ràpid

Avanç de curses pel proper cap de setmana

Pel proper cap de setmana està previst la celebració de fins a 16 curses arreu de la geografia catalana, entre les quals citarem algunes d’elles: