La sisena edició del Trail Ulldeter ha reunit 1500 corredors a Camprodon, entre les tres distàncies, en l’última prova del circuit BUFF ® Missionx3 de Salomon. Samuel Dávila i Tina Bes van ser els grans protagonistes d’una jornada calorosa.

El corredor veneçolà Samuel Dávila, de 27 anys, segueix sumant triomfs a terra catalana. Després de les victòries a Montserrat i Cadaqués, aquest cop va viatjar a peus del Pirineu català per aconseguir una altra medalla més a un any per emmarcar. Els seus èxits no han passat inadvertits per la marca Inverse, que el va incorporar al seu equip de competició recentment.

Un fix en el medaller de les curses de Klassmark. Encara que per aconseguir-ho va haver de suar de valent davant corredors experimentats com Genís Zapater i Diego Arroyo, que no li van posar les coses fàcils. Després 44 quilòmetres i 2.500 metres de desnivell positiu, Dávila va obtenir la victòria amb un temps de 4 hores, 29 minuts i 50 segons. La segona posició va ser compartida ex-aequo entre Genís Zapater (Merell) i Diego Arroyo (AE Matxacuca).

En categoria femenina, Tina Bes (Club Trail Running Girona) segueix imbatible i es va apuntar la seva quarta victòria a Ulldeter en un terreny en que sembla sentir-se còmoda. Un tant allunyada de l’alta competició des de fa anys, la seva dilatada experiència és un grau i en aquest tipus de terreny se sol moure com peix a l’aigua. Després d’una gran remuntada, va aconseguir el triomf després de 5 hores, 40 minuts i 44 segons. Per la seva banda, Ona Sociats (Inverse Team) es va conformar amb una segona posició que, fet i fet, li serviria per aconseguir el triomf final del circuit BUFF® Missionx3. Tancaria el podi la balear Sara Sanante (Mallorca Trail).

Classificació Trail Ulldeter (Marató): 1. Samuel Dávila (4:29:50), 2. Genís Zapater (4:32:33), 3. Diego Arroyo (4:32:33); 1. Tina Bes (5:40:44), 2. Ona Sociats (5:44:33), 3. Sara Sanante (5:47:17)

La distància Trail del 24 quilòmetres i 1.300 metres de desnivell positiu ha estat la més multitudinària. El millor ha estat Jordi Vallès (Blue Motors), seguit de Rubén Hernández (Club Trail Running Girona) i Lluís Aguilà (Fast Competicio). En categoria femenina victòria per Núria Gil, per davant d’ Anna Rovira i Caitlin Fielder (Club Trail Running Girona).

Classificació Trail Ulldeter: 1. Jordi Vallès (2:17:56), 2. Rubén Hernández (2:19:53), 3. Lluís Aguilà (2:20:46); 1. Núria Gil (2:44:10), 2. Anna Rovira (2:47:48), 3. Caitlin Fielder (2:49:35)

A la categoria Express13 quilòmetres i 800 metres de desnivell positiuArnau Aranda (Inverse Team) s’ha apuntat el triplet i ha tornat a guanyar. Jordi Baixés (Bicicarril) ha estat segon, mentre que Pau Torrent (GECA) tancaria el podi masculí. En dones, segon triomf per Airina Guillen (Trail Roc Blanc). Maria Vinyet Noguero (CE Deporunners) i Jenny Arasil (AE Matxacuca) la flanquejarien al podi.

Classificació Trail Ulldeter (Express): 1. Arnau Aranda (1:12:53), 2. Jordi Baixés (1:14:28), 3. Pau Torrent (1:16:04); 1. Airina Guillen (1:28:53), 2. María Vinyet (1:32:22), 3. Jenny Arasil (1:32:47)