La prova “reina” ha estat, formant part de la Copa del Món de les XTERRA Trail Run World Series, l’Skyrace Comapedrosa, de 24 km i 2.375 m+, que alhora era puntuable per les Camp Base Trail Run Series i la 36a Copa d’Andorra de Curses de Muntanya.

Jordi Alís ha estat el gran protagonista del dia, dominant la cursa pràcticament de principi a fi. I és que l’urgellenc ja s’ha distanciat dels seus rivals a la primera pujada i ha incrementat el seu avantatge arribant a meta amb un temps de 03:07:39. Al podi l’han acompanyat els corredors Merrell Marc Ollé i Alejandro Villarino.

A la cursa femenina hi ha hagut moltes alternatives. Oihana Azkorbebeitia ha començat liderant la prova, seguida de Georgina Gabarró, però Natalia González sabia que la pujada al Comapedrosa era la clau per a la victòria i de mica en mica ha anat retallant les diferències respecte a les líders. González ha pogut atrapar Gabarró, just al Refugi del Comapedrosa i ha fomentat la seva victòria amb una gran baixada que li ha permès entrar a meta amb un temps de 04:03:58. Per acabar, la segona posició ha estat per Blanca Vallès; i Georgina Gabarró ha acabat tercera.

L’ Skyrace Arinsal, de 19 km i 1.450 m+, ha tancat el programa de curses. El podi masculí l’han ocupat Roger Comellas (1:58:30), Juan Pérez i Pep Mirabet. I el femení Laia Serra (2:51:32), Diane Lüthi i Jana Aguilar.

Laura Orgué i Marc Casanovas estrenen el palmarès de la nova Vertical

La Vertical del Comapedrosa s’estrenava en el programa de l’Skyrace Comapedrosa. Una cursa vertical i explosiva que ascendia al cim més alt del Principat, salvant un desnivell de 1.483m en poc més de 8km de recorregut.

En categoria masculina, l’andorrà Marc Casanovas va marcar el ritme líder seguit d’Òscar Jorba. A poca distància es mantenien els seus perseguidors. Però un cop iniciada la darrera pujada, la distància va anar en augment i el duel per la victòria va ser entre Casanovas i Jorba. Als darrers metres, Casanovas va demostrar la seva fortalesa, agafant un petit forat que li va permetre aconseguir el triomf amb un temps de 01:16:00. David Soler va ser qui va aconseguir la tercera posició, tancant les posicions d’honor.

En categoria femenina, Laura Orgué va demostrar que les verticals són la seva especialitat. Una carrera perfecta en què cap dels seus rivals li va poder fer ombra. La catalana va aturar el cronòmetre amb un temps de 01.29.38. Per darrere, es va disputar una gran batalla per la segona posició entre Rosa Maria Nieto i la noruega Anniken Gjerde. Finalment, Nieto va aconseguir el segon lloc del podi.