La Travessa Pas de la Casa disputarà la segona edició el proper agost

L'organització oferirà fins a tres distàncies i, com a gran novetat, formarà part de la Copa d'Andorra de Curses de Muntanya de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM)

492

El cap de setmana del 12 i 13 d’agost del 2023 han estat les dates escollides per a la disputa de la segona edició de la Travessa Pas de la Casa. Una prova que tindrà tres distàncies i serà puntuable per a la Copa d’Andorra de Curses de Muntanya de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM).

Després d’una exitosa primera edició, la Travessa Pas de la Casa espera consolidar el projecte i, a la vegada, promoure les muntanyes d’aquesta zona d’Andorra a través dels seus senders i camins d’alta muntanya. Enguany, i com a novetat, formarà part de la Copa d’Andorra de curses de muntanya.

L’esdeveniment, organitzat per l’empresa Pas de l’Esport, tornarà a comptar amb tres traçats diferents, cadascun adaptat a cada tipus de corredor. El punt de sortida i d’arribada per tots els corredors es situarà a la plataforma per sobre de les taquilles de Grandvalira al Pas de la Casa.

Recorreguts

La cursa “Antenes”, de 10km i 610m de desnivell positiu, amaga un recorregut dinàmic i desafiador amb pujades perllongades, descens tècnic i zones rodadores. Mostrarà l’entorn de l’estació d’esquí de Pas de la Casa com el Port d’Envalira, el coll Blanc, el Clot i Estany de les Abelletes, tocant sostre a 2.566m d’altitud.

La modalitat “Directa”, de 6,3km i 505m de desnivell positiu, fa honor al seu nom amb un ascens inicial fins al capdamunt de la pista “Directa”, visitant l’estany de les Abelletes en el seu retorn a meta. Aquestes dues modalitats seran puntuables per a la Copa Andorrana de Curses de Muntanya.

Així mateix, i pels qui vulguin gaudir d’una curta però intensa cursa, es disputarà la modalitat “Estany”, de 3km i 155m de desnivell positiu, que realitzarà un ascens i descens fins al preciós estany de les Abelletes. Ideal per a persones amb un mínim d’experiència en sortides a la muntanya i que vulguin realitzar un recorregut curt i en família.

Inscripcions

Es podran fer les inscripcions a través del seu web oficial fins el 7 d’agost. El preu de la inscripció és de 25 euros per a la llarga i de 20 euros per a la mitja i curta. El pack d’inscripció inclou assegurança, samarreta, obsequis col·laboradors, medalla finisher, avituallaments durant la cursa i dinar post cursa.