Per a la història quedarà la gesta que va protagonitzar la britànica Jasmin Paris a MONTANE® Spine® Race en l’edició passada, on no només va rebentar el rècord en una de les proves més dures i extremes del món, sinó que també va aconseguir una victòria que va donar la volta al món.

La novena edició de la brutal cursa britànica donarà inici el proper diumenge i, com és habitual, recorrerà en format non-stop les 268 milles de longitud del sender del “Pennine Way”, sortint des de Edale Station -a la riba del riu Noe- i arribant a Kirk Yetholm, a la frontera amb Escòcia.

El recorregut travessa llocs amb encant com el Peak District, Cheviots, Yorkshire Dales i el Northumberland National Park. A banda de la duresa del terreny, la Spine Race destaca per un clima de cru hivern britànic. La pluja, el fang, el vent, la neu, el fred i una humitat elevadíssima seran condicions determinants en el desenvolupament de la prova, convertint el seu traçat en una autèntica aventura.

Els corredors no podran tenir assistència externa lliure en cursa i tothom haurà de ser totalment autosuficient i fer servir les cinc bases de vida per dormir i avituallar-se convenientment en un recorregut sense senyalització específica, on la utilització de la tecnologia GPS serà totalment imprescindible. Per aquesta edició l’organització ha estat més curós a l’hora de demanar material de seguretat, tals com mistos impermeables, ulleres de torb amb lents transparents o mapes impermeables entre altres.

El triple campió txec Pavel Paloncy, guanyador al 2014, 2015 i 2018 i únic corredor que ha aconseguit finalitzar en cinc ocasions, serà dels absents més destacats.

La prova tindrà a la línia de sortida fins a 165 corredors provinents de 20 països. Entre els favorits hi haurà l’irlandès Eoin Keith, guanyador al 2016 i sots-campió en 2019, el britànic Tom Hollins, guanyador al 2017 i l’hispano-suís Simon Gfeller, autèntic especialista en curses extremes. Amb l’absència de noms com Jasmin Paris i Carol Morgan, la cursa femenina restarà més oberta que mai, de la que destaquen la irlandesa Fiona Lynch i la britànica Kerry Sutton.

El pallarès Eugeni Roselló tornarà a ser de la partida per vuitena vegada en la prova que el va catapultar mediàticament, on va aconseguir la victòria en 2013 i una tercera posició en 2017. Per a Roselló serà una revalida de la passada edició, en la que malauradament abandonaria a falta de deu quilòmetres del final a causa d’una severa hipotèrmia. Amb ell, seran tres els corredors catalans que prendran part a Spine Race: Juan González i Alberto Almansa. Podreu fer el seguiment de tots ells a través d’ aquest enllaç.

Foto portada © The Spine Race