La comarca del Berguedà celebrava la quarta edició de la Cursa de Reis de Sant Julià de Cerdanyola, amb una participació de més de 150 corredors. L’esdeveniment, organitzat per l’Ajuntament de Sant Julià, el JAB Berga, la iniciativa Mou-te Alt Berguedà i la Diputació de Barcelona, va presentar diferents modalitats, com una cursa, una caminada i curses infantils.

El recorregut de la Cursa de Reis de Sant Julià, de 5 quilòmetres i uns 200 metres de desnivell positiu, va recorrer l’entorn de la vila berguedana, balcó privilegiat de l’Alt Berguedà. Roger Campubí i Vanesa Chirveche, del JAB Berga, van alçar el trofeu Fia-Faia com a guanyadors, a més de ser coronats i obsequiats amb un magnífic tortell de reis.

Marc Valdés i Ángel Nevado van completar el podi masculí, mentre que Olivia Sprod i Mar Serrallonga ho feien en l’apartat femení.

Pol Guillén i Rosa Morató guanyen la Navarclina

A Navarcles (Bages), prop de 300 corredors van disputar la tradicional Navarclina. Una cursa que, amb una organització modesta i a base de dedicació, s’ha guanyat ser una fixes del calendari del corredor popular. Enguany, i en motiu del desè aniversari, traslladava la seva celebració en la vigília de reis amb dos recorreguts de 10 i 5 quilòmetres al voltant de la localitat bagenca.

Pol Guillén i Rosa Morató segellaven el primer triomf de la temporada en la prova més llarga, amb un temps de 37:08 i 44:24 respectivament. Jonathan López i Álex Urbina pujarien al segon i tercer esglaó del podi masculí, mentre que Marta Romero i Esther Cruz ho farien en dones.

En la prova de cinc quilòmetres, Aleix Sellarés i Mamen del Castillo serien els corredors més ràpids amb un temps de 19:40 i 27:13. Carlos Gámez i Sergi Cinca en homes i Judit Soldevila i Cristina García en dones completarien els respectius podis.