Tot i la pandèmia, sembla que la febre per córrer a l’emblemàtica muntanya de Montserrat continua intacta. Aquest diumenge 21 de març cinc-cents afortunats posaran rumb a Monistrol de Montserrat per donar vida als dos recorreguts de la novena edició. I ho farà amb un cartell de corredors d’autèntic luxe. A més, enguany formarà part de les Trail Running Series de la Federació Catalana d’Atletisme (FCA). 

El massís de Montserrat dibuixa un contorn tan singular que el converteix en un lloc únic al món, una muntanya que realment atrau i enamora. Aquest diumenge serà la comunitat del trail running qui desembarqui a Monistrol de Montserrat per donar vida a la novena edició de la prova. El municipi del Bages, a peu de les imponents muntanyes, tornarà a acollir l’arribada i la sortida dels dos recorreguts que proposa l’organització.

El primer d’ells veurà la llum a dos quarts de vuit del matí. Serà el moment de l’Skyrace, el plat fort de la jornada. 25 quilòmetres i 1500 metres de desnivell positiu que penetrarà pel cor de Montserrat on les agulles del massís seguiran sent les protagonistes, passant per llocs emblemàtics com Santa Cecília, Sant Salvador, el refugi de Sant Benet, les balmes dels Patriarques, el Pla dels Ocells o la Santa Cova.

En la línia de sortida trobarem alguns dels corredors més importants del panorama actual. Núria Gil (CE Penedès), Marta Molist (Inverse), Mireia Pons (Wild Trail Project) o Íngrid Ruiz (Inverse Team – AE Matxacuca) lideraran la batalla femenina.

En categoria masculina, la principal absència serà la del britànic Thomas Adams, que després de quatre triomfs no podrà ser de la partida. Tot i això, al capdavant hi haurà molts galls que lluitaran per a la victòria, amb noms com Andreu Simón (CE Penedès), Gerard Morales, Ferran Sampere, Miquel Corbera (CA Montornès), Arnau Aranda, Pol Riera o Jonatan Mora (Esportiu Torelló.

No serà l’única distància del dia. A partir de les deu del matí els participants de l’Express entraran en escena. Es tracta d’un recorregut de 13 quilòmetres i 700 metres de desnivell positiu, ideal per als atletes més ràpids però també per als que s’inicien en les curses de muntanya.

Foto portada: Klassmark