Trail Catllaràs 2021: LA CRÒNICA

El Trail Catllaràs corona a Raul Butaci, Tati Orquiola, Marc Traserra, Irene Fuertes, Josep Pagès i Natàlia Gonzalez

1057

Si hi ha un lloc especial per Klassmark, és La Pobla de Lillet. Amor a primera vista des del primer dia; dels de veritat. Ha plogut des d’aquell dia de 2013 quan es començava a escriure la història del Trail Catllaràs. Una història que meravellava als d’aquí i als d’allà. La Serra del Catllaràs era un territori desconegut per a molts, però amb el pas dels anys s’ha convertit en un dels grans escenaris de les curses de muntanya. La crisi sanitària del 2020 deixava al calendari de Klassmark sense el Trail Catllaràs. Masses mesos i dies sense veure els poblatans, però ahir tothom va poder observar que la química amb La Pobla de Lillet era la mateixa que la del primer dia.

Una de les grans sorts dels poblatans és viure en el rovell de l’ou de la Serra del Catllaràs. Els tres recorreguts proposats per l’organització han tornat a corroborar que és un espai natural ideal per gaudir del millor trail running. Els corredors s’han retrobat amb punts icònics com el Prat Gespador, Malanyeu, Sant Romà de la Clusa, el Refugi Ardericó o el Xalet del Catllaràs, però aquest any l’organització els hi guardava una sorpresa final. L’arribada triomfal a La Pobla de Lillet ha estat de les més èpiques que es recorden; els participants havien de remullar-se els peus per creuar fins a dues vegades el riu i travessar la línia d’arribada que estava situada a la llera. Més ingredients per batejar al Trail Catllaràs com la cursa més salvatge.

Els corredors més matiners han estat els de la Marathon40 quilòmetres amb 2.600 metres de desnivell positiu que arrancaven a les set del matí. Raul Butaci ha calcat el guió del Trail Ulldeter per sumar la segona victòria de les MISSIONx3; la cita del Catllaràs forma part del prestigiós circuit de curses de muntanya de Klassmark. Butaci ha travessat la línia d’arribada en 4:17:52 per imposar-se a un combatiu Victor del Aguila que s’ha quedat a menys d’un minut de la glòria. Marc Màrmol ha completat la foto dels millors. En la baralla femenina, la gran protagonista ha estat Tati Orquiola. La segona i tercera classificada, Fatima Bermudo i Jelena Malyseva, han quedat lluny de les 5:43:54 de la campiona.

La distància Trail de 21 quilòmetres i 1400 metres de desnivell positiu ha viscut un final d’infart, sobretot entre les noies. Les tres primeres classificades han arribat a La Pobla de Lillet amb menys d’un minut de diferència. Tot i això, la victòria d’Irene Fuertes és incontestable després de liderar tota la cursa. La seva emoció era palpable en la línia d’arribada després de 2:39:38. Cris Millà i Aida Pérez l’han flanquejada en el podi. En categoria masculina, Marc Traserra ha guanyat amb més solvència després de 2:02:03 d’esforç. L’emoció ha vingut per darrere on Julen Calvó i Carles Pérez, segon i tercer, s’han jugat les places d’honor en els darrers metres; menys de deu segons entres els dos.

L’Express de 15 quilòmetres i 930 metres de desnivell positiu ha tancat el programa amb Josep Pagès i Natàlia Gonzalez com a grans triomfadors. Pagès completava el recorregut en 1:26:54 per davant d’Albert Casas i Ivan Moreno. Per la seva banda, Gonzalez batia a Maria Butxaca i Núria Galbany després d’aturar el cronòmetre en 1:42:19. Més enllà dels noms propis, tots els corredors i corredores són dignes de ser mencionats en aquest escrit. Molts d’ells tenien en el Trail Catllaràs un dels grans objectius de l’any. Aquest diumenge 1 d’agost l’han taxat de la llista mentre gaudien d’un gran cap de setmana d’estiu.

La caravana de Klassmak s’acomiada de La Pobla de Lillet sense deixar empremta. El model que ha implementat de curses sostenibles, i totes les mesures que això comporta, ha vingut per quedar-se. Per l’organització, la lluita contra la crisi climàtica real en la qual vivim no és cap filosofia ni estil de vida, és un deure que hauríem d’aplicar tots. Aquest és l’únic camí per no perdre l’essència dels esports outdoor. Només així la brama del cérvol podrà seguir ressonant en les parets de la Serra del Catllaràs i nosaltres responent a la crida mentre fem el que més ens agrada: córrer per la muntanya.

RESULTATS TRAIL CATLLARÀS 2021

Foto portada: Ferran Soler