Després del pas de l’huracà Ultra Pirineu arriba una de les cites més esperades de l’any: el Trail del Bisaura. Una prova que s’ha s’ha convertit en un autèntic fenòmen, guanyant-se l’estima de tothom. De fet, els 1.200 dorsals disponibles es van esgotar fa setmanes i ningú es vol perdre una de les curses per muntanya més ben valorades de casa nostra.

La setena edició arriba amb algunes novetats. Una de les més importants és, sens dubte, la desaparició de la cursa més llarga, la Ultra. Esperem que en un futur la puguin tornar a reprendre per complaure els corredors més agosarats.

El territori feréstec del Bisaura, a cavall entre les comarques d’Osona i el Ripollès, dona molt de joc i enguany l’organització tornarà a mostrar-nos el racons més ben amagats de la zona. Amb sortida i arribada a Sant Quirze de Besora, el recorregut visitarà la Farga de Bebié, el torrent de les Dous, els Bufadors, el castell de Llaes, l’ermita La Cau, les baumes de la Fumada i la de Fleus, el Castell de Milany i el santuari de Bellmunt. I així podriem anar citant cada raconada d’aquest indret perquè ben s’ho val.

La distància L serà l’única amb un lleuger canvi respecte l’any passat, allargant en tres quilòmetres el recorregut quedant en 55km D+3400m. En quan a les altres dues curses, la M -22km D+1000m- i S -11km D+500m- serà el mateix que l’edició passada.

Entre els més destacats de la modalitat més llarga trobem a Gerard Morales, Lluís Ruiz, Nil Gaja, Guillem Ayats, Emili Rafecas, Manu Vilaseca, Mayte Hinojosa, Isabel Castany i Montse Picanyol. La mitja marató (M), menys agressiva que l’anterior però no menys exigent, delectarà als corredors amb una breu pinzellada bisaurenca, com els Bufadors, el Castell de Besora i el Pla del Revell. Es perfilen com a gran favorits noms com Messi Arcos, Erola Bisquert, Nuria Hospital, Anna Capdevila, Marc Vizcaino, Joel Valldosera, Carlos Merlos, Martí Nogué i Guillem Corredera. Per a la distància més curta i explosiva ens és molt dificil decantar-nos per uns clars favorits, però si n’hem d’anomenar alguns destacaríem a Ismael Casadesús i Laura Bardolet.

Foto portada © Gil Ayats


També et pot interessar: