El Trail Fonts del Montseny 2023 se celebrarà l’1 de juliol

761

El Trail Fonts del Montseny celebrarà la seva vuitena edició el proper 1 de juliol de 2023 plenament consolidada dins el calendari de curses estivals del nostre país. El poble de Viladrau (Osona) tornarà a ser l’epicentre d’un esdeveniment que pren el Parc Natural del Montseny com a pati de jocs.

El Trail Fonts del Montseny va néixer al 2015 de l’inquietud de l’empresa Bejarae per donar a conèixer el ric entorn del municipi. Viladrau és un poble estretament vinculat a l’aigua a través de les més d’un centenar de fonts que es poden trobar al municipi, com la dels Enamorats, la Fontalegre, la dels Llops o la del Castanyer, en un entorn realment màgic ple de castanyers, alzinars, rouredes i fagedes.

El seu programa de curses consolida els seu format amb quatre distàncies:

La Trail, amb 29km i un desnivell positiu de 1.722m, és sens dubte la modalitat estrella. El seu exigent recorregut discorre íntegrament pel Parc Natural del Montseny, amb paisatges espectaculars, tot tipus de terreny (riu, pedra, fang, sorra, fulles) i plena de fonts on refrescar-nos. Tocarà sostre als prats de Coll Pregon (1.632m) i visitarà el mas de La Sala, conegut pel bandoler Serrallonga. En definitiva, podriem resumir l’itinerari en dues grans pujades i dues grans baixades.

La Mitja, amb 19km i 1.146m positius, tant o més exigent que l’anterior, que ens farà suar de valent tot voltejant la creu del Matagalls a través del coll de Llops i Coll Pregon.

Per aquells que s’inicien en les curses per muntanya, en 2018 va néixer la modalitat Pim Pam, amb un recorregut ràpid de poc més de 9 quilòmetres. A aquestes tres proves cal sumar una iniciativa creada per a que tota la família gaudeixi del màgic entorn de Viladrau: el Trailet.

El Trailet està pensat per passar una bona estona amb els més petits. Un adult i un menor, d’entre 6 i 13 anys, conformen un equip inseparable per recórrer els poc menys de 3 quilòmetres en un ambient festiu i familiar.

Per segon any consecutiu, el Trail Fonts del Montseny formarà part del circuit de la COPA OSONING TRAIL RUN, el campionat de curses per muntanya de la comarca d’Osona.

Inscripcions

Es podran fer les inscripcions AQUÍ fins al 30 de juny. El preu de la inscripció és de 27 euros per a la 29k, 21 euros per a la 19k i 16 euros per a la 9k. El preu no inclou assegurança (+4€).