La Garmin Epic Trail Vall de Boí formarà part de les Xterra Trail Run World Series

Les curses 24k i 42k formaran part del circuit Internacional Xterra, que se celebrarà dins el festival de muntanya Garmin Mountain Festival l'1 i 2 de juliol a la Vall de Boí

589
La Garmin Epic Trail tornarà a reunir a milers de corredors a la vall de Boí. Foto: Marc Sixto

La Garmin Epic Trail Vall de Boí manté la seva vocació internacional amb les distàncies 24k i 42k i formaran part del circuit Xterra Trail Run World Series, un circuit internacional de trail running de primer nivell.

L’organització manté la seva aposta d’internacionalització per a la Garmin Epic Trail Vall de Boí i es vincula amb el Xterra Trail Run World Series. Un circuit internacional dissenyat per barrejar comunitat i aventura, el circuit està obert a tots els corredors, des d’aficionats fins a elit, individuals, amb més de 30 curses a més de 20 països d’Europa, Amèrica i la regió d’Àsia-Pacífic. Les proves 24k i 42k de la Garmin Epic Trail donaran places per al Campionat final de Xterra a Sugarloaf Resort in Maine (USA) el 30 de setembre i l’1 d’octubre. A més, també hi haurà premis en metàl·lic.

La Garmin Epic Trail Vall de Boí 42K és una cursa de distància marató en un recorregut tècnic i espectacular amb 2.800 m de desnivell positiu, el Tuc de Moró és el punt més alt de la cursa (2.739m). Consisteix en un itinerari circular per la zona perifèrica del Parc Nacional i les muntanyes que circumden la Vall de Boí.

La Garmin Epic Trail Vall de Boí 24K és una cursa de mitja distància que transcorre per un recorregut tècnic i espectacular amb un total de 1.900 m de desnivell positiu coronant el Cerví de Durro com a punt més alt de la prova (2.656m).

Inscripcions

Es podran fer les inscripcions AQUÍ fins el 28 de juny de 2023. El preu de la inscripció és de 78€ per a la Ultra, 61€ per a la Marató, 41€ per a la Mitja Marató i 21€ per la d’11K. El preu inclou samarreta commemorativa, avituallaments en cursa, regal exclusiu pels finisher i servei mèdic.

Garmin renova un any més amb el Mountain Festival Vall de Boí

Garmin repeteix aquest 2023 com a title sponsor del Mountain Festival Vall de Boí a la seva novena edició. La multinacional nord-americana, líder mundial en el desenvolupament i la fabricació de dispositius de navegació i comunicació per als sectors nàutic, automobilístic, aeronàutic i de les activitats a l’aire lliure i l’exercici físic, segueix apostant per un dels festivals d’esports de muntanya més veterans i consolidats d’Europa i una de les curses més espectaculars dels Pirineus, l’Epic Trail Vall de Boí.

Salvador Alcover, director general de Garmin Iberia, exposa: “estem molt contents per repetir com a patrocinador principal al Garmin Mountain Festival Vall de Boí. És un esdeveniment que promou l’esforç, la superació i la diversió, una filosofia que sempre ens acompanya a Garmin. Animem aquells apassionats de l’esport i les activitats a l’aire lliure que no es perdin aquesta experiència que es desenvolupa en un entorn únic”.

Els assistents al Festival podran gaudir d’un cap de setmana amb una variada oferta d’ activitats com són la marxa nòrdica, el ioga a l’aire lliure, un taller d’iniciació a l’orientació, curses infantils, activitats d´aventura, actuacions musicals, cinema de muntanya i una zona amb food trucks.

La Vall de Boí és un racó dels pirineus que gaudeix de quatre patrimonis reconeguts universalment com són l’Art Romànic, el Parc Nacional d’Aigüestortes i l’Estany de Sant Maurici, l’espectacularitat del cel nocturn reconegut amb el segell Starlight i la festa de Les Falles, que és una manifestació cultural singular pròpia dels pobles de muntanya.

Una mica d’història..

La Garmin Epic Trail Vall de Boí naixia en 2014 amb la necessitat de mostrar el ric patrimoni natural d’aquest enclau de l’Alta Ribagorça, amb l’epicentre situat a la petita localitat de Barruera. Un esdeveniment que ha anat creixent al llarg dels anys, convertint-se en una de les cites destacades del calendari de trailrunning internacional.

Coneix la història de la Garmin Epic Trail Vall de Boí, la seva evolució i els seus guanyadors en aquest enllaç.