TRAIL SETMANA CATALUNYA (1-2/05/2021): Les curses per muntanya del cap de setmana

898

L’agenda d’aquest cap de setmana presenta fins a una sisena de curses per muntanya repartides per tot el territori català. Aquesta és la nostre prèvia:

Dissabte 1 de maig

Barcelona

Cursa de les Tortugues (La Garriga, Vallès Oriental)
Distàncies:  14km D+290m / 7km D+100m

Torna la cursa de l’1 de maig, que ens mostrarà les rodalies d’aquesta localitat vallesana. Sense dutxes, ni vestidors, ni la típica botifarra, però amb totes les ganes de sempre.

Llegeix els Consejos Express de Blogmaldito

Girona

Cursa de la Moixina (Olot, Garrotxa)
Distància: 10,3km D+250m

El recorregut de la cursa està pensat per tal de que els participants puguin gaudir algunes de les zones més emblemàtiques i amb més encant del paisatge olotí així com els aiguamolls de la de la Moixina i la Fageda d’en Jordà. A més també incidirem en que us porteu el recorregut ben preparat de casa, doncs la orientació jugarà un paper clau ja que les indicacions seran mínimes.

Tarragona

Half Trail Serra de Montsant (Ermita de Sant Antoni Ulldemolins, Priorat)
Distància: 58,82km D+2.954m

Després de la seva cancel·lació a l’octubre i gener passat, Naturetime Events recupera l’edició 2020 d’aquesta emblemàtica cursa d’ultraresistència pel Parc Natural de la Serra de Montsant. Enguany, però, a conseqüència de la COVID, les distàncies més llargues no es portaran a terme, la Ultra i Long.

Diumenge 2 de maig

Tarragona

Trail Series Ulldemolins (Ermita de Sant Antoni Ulldemolins, Priorat)
Distàncies: 27,02km D+1.201m / 13,13km D+647m / 7,7km D+233m

Les curses més curtes de l’UTSM es disputaran diumenge al voltant de la localitat priorenca. Formen part del circuit Evadict Trail Series Costa Daurada.

Barcelona

Alella Xtrail Series Run (Alella, Maresme)
Distàncies: 25,5km D+960m / 14km D+480m / 8,5km D+325m

La segona prova del circuit Xtrail Series Run presenta fins a tres recorreguts dissenyats per a tots els públics: la Xtrem i la Trail amb una pujada vertical al capdamunt de la Serralada Litoral i un recorregut Short entre boscos i vinyes per als que volen iniciar-se al trail running.

Llegeix els Consejos Express de Blogmaldito

Cursa Via Castrum (Santa Eulàlia de Puig-Oriol, Osona)
Distància: 15km D+675m / Caminada 12km D+500m

Una cursa que ens mostrarà les rodalies i l’encant d’aquest poble a cavall entre el Lluçanès i Osona, tals com el Roc Gros del Puixot, Castell de Lluçà i l’ermita de Sant Vicenç, o la balma del Bous.

I per acabar, tot i no ser cap cursa en concret, es un desafiament en tota regla. I es que es disputarà la primera edició de la The Peaks of the Sun. I de que es tracta? Doncs intentar unir els dos extrems de la comarca del Baix Camp abans que s’amagui el sol. La sortida es farà a trenc d’alba en la platja de l’Almadrava i finalitzarà en el cim del Tossal de la Baltassana. 62 aspirant tindran fins a 14 hores menys un minut per completar el recorregut.

CALENDARI TRAIL CATALUNYA 2021