TRAIL SETMANA CATALUNYA (14-15/12/2019): Les curses per muntanya del cap de setmana

1162

Últim cap de setmana de tardor, el Nadal ja s’ensuma. Un bon cap de setmana per gaudir de les curses pre-nadalenques de casa nostra.

Aquest és la nostra prèvia de les curses per muntanya del proper cap de setmana:

Diumenge 15 de desembre

Barcelona

Cursa de muntanya La Neorural (Santa Maria de Martorelles, Vallès Oriental)
Distància: 29,8km D+1.999m

Una cursa realment dura i trencacames que transcorre integrament per corriols i pistes, buscant passar pels llocs més macos i feréstecs de la Serralada Litoral: Castellruf, Castell de St. Miquel, Turó de Galzerán; i les seves fonts: Font de la Teula, Font Sunyera o la Font de la Dinamita.

Cursa solidaria 4 Camins by CN Granollers (Granollers, Vallès Oriental)
Distàncies: 13km D+296m / 6km D+94m

El Club Natació Granollers organitza la primera edició de la CNG Quatre Camins, amb un perfil força exigent que transcorrerà per la serra de Llevant a través de camins i algun corriol dels municipis de Granollers, La Roca del Vallès i Vilanova del Vallès. A més col·labora amb un projecte social.

Cursa de muntanya Ciutat de Terrassa (Terrassa, Vallès Occidental)
Distància: 10km

El Club Natació Terrassa és l’organitzador de l’esdeveniment, que enguany celebra el desè aniversari. Es disputa paral·lelament a la Duatló de muntanya i discorre pràcticament en la seva totalitat per terreny sense asfaltar, endinsant-se pel Parc Natural de Sant Llorenç del Munt, una zona privilegiada i de gran bellesa.

Cursa CEC-Collserola (Barcelona)
Distàncies: 21km D+800m / Cursa dels Raions (infantil) amb recorreguts de 5,4 i 2,7km.

La CEC-Collserola representa una de les curses mítiques a Catalunya. Si més no, una de les més veteranes de casa nostra amb 29 edicions a les seves espatlles. Com és tradicional, seguirà mostrant els millors racons del Parc Natural de Collserola a través del seus corriols i camins. L’autèntic pulmó verd de la ciutat comtal.

Girona

Trail La Vall (Bellcaire d’Empordà, Baix Empordà)
Distàncies: 22km D+800m / 13km D+550m / 6km D+100m

El Parc natural del Montgrí, Medes i Baix Ter proporciona una gran diversitat d’ecosistemes en una àrea molt reduïda. Tant podem carenejar per sobre de pedres calcàries veient tota la plana de l’Empordà, com córrer per corriols a dins de pinedes o baixar per fortes pendents de sorra. Aquest esdeveniment intenta representar aquesta varietat de terrenys buscant els traçats ideals perquè tothom s’ho passi bé però, al mateix temps, buscant la duresa i l’èpica que caracteritzen les curses de muntanya.

Lleida

Entre Cabanes (Preixana, Urgell)
Distàncies: 21km D+172m / 11km D+92m i Caminada Popular

Aquesta cursa té la particularitat que el recorregut transcorre dins de la zona Zepa Preixana-Belianes inclosa dintre dels espais naturals de Ponent, gaudint alhora de l’esport i de la natura.

Tarragona

Cursa Trail La Riera de Gaià (Tarragonès)
Distàncies:  20km D+560m / 9km D+220m i Curses infantils

Aquest 2019, en la seva 10a edició, estrenen nou recorregut. Recorre camins, urbanitzacions, hortes i senders molt coneguts del terme municipal de la Riera. Presenta alguna dificultat tècnica combinada amb un recorregut trencacames.

A més, aquest cap de setmana es realitzen moltes activitats de muntanya destinades a recaptar fons per a la Marató de TV3. Entre elles, destaquem la Cursa solidària per la Marató de TV3, a Bescanó (Gironès), amb dos recorreguts no competitius de 15 i 8km.