TRAIL SETMANA CATALUNYA (17/03/2019): Les curses per muntanya del cap de setmana

1297

Aquest és el programa de curses per muntanya a Catalunya per aquest proper cap de setmana:

Dissabte 16 de març

Tarragona

Ultra Trail Muntanyes Costa Daurada (UTMCD) (Prades, Baix Camp)

Distàncies: 110km D+4950m / 87km D+3915m / 53km D+2803m

Vuitena edició d’aquesta cursa d’ultraresistència que ofereix fins a tres recorreguts per mostrar els racons més emblemàtics de la Serra de Prades. A més, serà seu del Campionat de Catalunya de la modalitat. Més info Ultra Trail Muntanyes Costa Daurada.

Diumenge 17 de març

Barcelona

Ascens a Sant Sadurní (Sant Feliu de Codines, Vallès Oriental)

Distàncies: 23km D+1100m / 15km D+600m

Té la singularitat de ser una de les curses amb més desnivell a prop de Barcelona, on podreu gaudir d’unes inmillorables vistes des del cim de Sant Sadurní de Gallifa (946m). Una zona geogràfica en la que conflueixen tres comarques, com els dos Vallesos i el Moianès. Més info Ascens a Sant Sadurní.

Puiggraciós XRace (Ametlla del Vallès, Vallès Oriental)

Distàncies: 32km D+1600m / 21km D+1100 / 11km D+500m

La cursa transcorre integrament per les muntanyes de l’entorn de L’Ametlla del Vallès, passant per corriols i camins que ens porten al Santuari del Puiggraciós, al Grau de Montmany, Puigfred i als Cingles de Bertí, amb uns recorreguts tècnics, exigents i divertits. Més info Puiggraciós XRace

Trail 30Passes (Vilalba Saserra, Vallès Oriental)

Distàncies: 15,5km D+552m / 7,5km D+228m

Vuitena edició d’aquesta cursa de muntanya, organitzada conjuntament entre l’Ajuntament de Vilalba Sasserra i el Club esportiu VilalBikeRun, que transcorre pels corriols dels boscos villabencs a través del Parc del Montnegre i el Corredor. Més info Trail 30passes.

Cursa del Pic de l’Àliga (Canyelles, Garraf)

Distàncies: 15,6km D+630 + caminada popular 10km

L’Associació Excursionista Talaia, amb el recolzament de l’Ajuntament de Canyelles, recupera aquesta tradicional cursa després d’un any d’impàs. L’esdeveniment recorre els senders, camins i boscos que envolta Canyelles, situada en plena Serralada Litoral. I si encara us queden més forces, teniu una estació de Trail per gaudir de més recorreguts de la zona. Més info Cursa del Pic de l’Àliga.

Lleida

Cabirols. Camins de Fusta (Sant Guim de Freixenet, Segarra)

Distàncies: 23km D+1000m / 11km D+450m + Caminada Popular

En zona fronterera, entre la Segarra i l’Anoia, just a tocar de Sant Guim de Freixenet, hi ha uns camins, de pujada i de baixada, enmig de boscos, marges, rieres i barrancs amb nom propi: són els Camins de Fusta. Cada camí, per on antigament es passava per recollir les branques, els troncs, la llenya que un dia es convertiria ja en fusta, té una història per explicar. Els voleu conèixer? Més info Camins de Fusta.

Tarragona

Cursa Bràfim-Ermita de Loreto (Bràfim, Alt Camp)

Distàncies: 13,3km D+ +Canicross 9km + Caminada Popular 11,2km

Més de 800 corredors ja han confirmat la presència en aquesta cursa que parteix des del mateix poble i arriba a l’emblemàtica ermita de Loreto a través dels camps, boscos i corriols de la zona. A més, 1€ de cada inscripció anirà destinat a l’Associació de la síndrome de Williams. Forma part de la Lliga Trail Tarragona Nord. A  Més info Cursa Bràfim.

Girona

56a Pujada a peu als Àngels (Girona, Gironès)

Distància: 9,2km D+456m

Per últim us presentem una de les primeres curses de muntanya de tot l’Estat, que enguany celebra la seva 56a edició. Organitzada pel GEIEG, la tradicional cursa s’inicia des de la part posterior de l’emblemàtica església de Sant Pere de Galligants, dins del nucli antic de la ciutat de Girona i finalitza al meravellós Santuari dels Àngels. Durant el trajecte es passarà per llocs com la Font del Bisbe, la Casa de les Figues i la dura pujada final del “Matahomes”. Més info Pujada a peu als Àngels.

Foto portada © Lluis Galí – Electric Race