Trail Vielha Molieres 3010: LA PRÈVIA

1550

La Val d’Aran tornarà a ser protagonista aquest cap de setmana. La quarta edició del Trail Vielha-Molières 3010, que es celebrarà el proper 17 de juliol, reunirà més de cinc-cents corredors.

Dues dècades després de la desaparescuda X-Treme Marathon Alpine Running Val d’Aran, el Centre Trail Val d’Aran i Club Excursionista d’Aran van recuperar aquest mític esdeveniment al 2017 per convertir-se en una de les maratons més alpines i espectaculars del Pirineu.

Enguany consolida les dues distàncies de la primera edició, marató i mitja marató, però no celebrarà la cursa més curta, la Tuca Trail.

La prova reina, la Marató Molières 3010, que corona el sostre de la Val d’Aran, amb el cim del Tuc de Molières a 3010 metres d’altura com a punt més alt del recorregut. Tot això coronant 5 cims de més de 2100 metres. Recorregut que ens porta al cim del Montcorbison, les espectaculars crestes de Letassi, el pas per l’Artiga de Lin, l’espectacular Estanh des Pois, i els colls des Aranesi i el Port de Vielha. Una infinitat de racons increïbles que fan d’aquest recorregut un traçat inigualable i la converteixen en una de les maratons més dura del Pirineu. Com l’anomenen alguns, una ultramarató camuflada en un traçat de 43m i 4200m de desnivell positiu.

Entre els favorits a la victòria masculina trobarem noms il.lustres com el basc Sergio Aramendia, el borriolenc Víctor Bernad o els catalans Abel CarreteroJonatan Cuesta. En la cursa femenina es preveu una bona lluita al capdavant, amb noms com Maite Hinojosa, Ona Sociats, la madrilenya Belén Rodríguez Doñate o la basca Ainara Olabarrieta.

La Montpius Skyrace, la germana petita, comparteix part del recorregut de la major. Una espectacular cursa que corona 4 cims de més de 2100 metres. Amb el Montpius 2182 metres com a punt més alt. Un traçat que ofereix unes vistes increïbles tant de la Val d’Aran com del massís de la Maladeta, amb l’Aneto regnant al fons. 24km i 1800 metres positius de pura muntanya.

Destaquem l’amplíssima participació de corredors vinguts del País Basc, atrets per la bellesa i espectacularitat del paisatge.

SEGUIMENT CRONO LIVE