Trencacims de Paüls: seu del Campionat d’Espanya Ultra FEDME 2023

El campionat estatal d'Ultra Trail torna a Catalunya set anys després

807
La Trencacims de Paüls s'ha convertit en una de les curses més emblemàtiques del nostre país. Foto: Jose Miguel Muñoz

La Trencacims de Paüls acollirà el proper Campionat d’Espanya Ultra de la FEDME el proper 2023, individual i per seleccions autonòmiques. L’ esdeveniment ebrenc celebrarà la seva desena edició els propers 29 i 30 d’abril.

La Ultra Trail Trencacims-Trofeu Acana, de 75km i 5.350m de desnivell positiu, serà la prova que coronarà els propers campions d’Espanya de l’especialitat. La cursa va passar amb bona nota la seva estrena en l’edició passada, amb victòries de Silvia Trigueros i Aleix Toda. Un recorregut dur i exigent que va permetre conèixer amb més profunditat les possibilitats que dona el Parc Natural dels Ports, afegint al recorregut clàssic zones com Les Rases del Maraco, el refugi de les Clotes, les fonts del Toscar o el poble d’Alfara de Carles.

La plenament consolidada Trail, de 53km i 4.100m de desnivell positiu, tornarà a visitar els racons amb més encant del Parc Natural, com el pas de la Finella, el Tossal d’Engrilló, la Mola Grossa, la Punta de l’Aigua o Sant Roc.

La mitja marató, de 23km i D+1.850m, i la Marxa Popular de 13km completaran el programa de curses de la Trencacims 2023.

L’obertura d’inscripcions per a les modalitats Ultra i la Trail es realitzarà el proper 3 de desembre a través de la seva web oficial.

Història

La Trencacims de Paüls és una prova relativament jove, nascuda el 2013 amb el clàssic circuit de 50 quilòmetres. Dos anys més tard es va incorporar la mitja marató i, per al 2019, es va sumar una prova vertical, que va desaparèixer. L’any 2022 va completar el quartet de curses amb la incorporació d’una prova de 75 quilòmetres.

Llegeix més de la seva història i guanyadors en aquest enllaç.