La CMG reuneix un miler de corredors a la festa del trail de Girona

Alberto Garcia i Anna Tarasova van ser els més ràpids en travessar Les Gavarres. Ivan Calvó i Martina Alemany brillen a la Trail, mentre que Jan Torrella i Olivia Mitchell es pengen els llorers de la modalitat Express

478
La CMG va tornar a ser un èxit participatiu. Foto: Roger Salanova

Girona va tornar a vibrar amb el millor trail running. El diumenge 20 de novembre la ciutat va rebre un miler de corredors per prolongar aquest idil·li d’amor. La CMG ha esdevingut un dels grans esdeveniments esportius en una ciutat on no tot és futbol i bàsquet. Corredors de més de 15 nacionalitats ho corroboren. Klassmark va dibuixar tres reptes amb diferents quilometratges i desnivell per rebre’ls a tots. Entre ells van emergir les figures d’Alberto Garcia i Anna Tarasova, els guanyadors de la Transgavarres. Ivan Calvó i Martina Alemany van conquerir el Trail, mentre Jan Torrella i Olivia Mitchell van tocar la glòria a la distància Express.

Tots ells van ser rebuts entre aplaudiments a la Plaça Sant Domènec de Girona. Un ritual que es va repetir amb tots els participants indiferentment de la seva posició. Els valors de l’esport sempre han de prevaldre per sobre de la competició. Klassmark treballa perquè del primer a l’últim visquin una experiència irrepetible. Aquesta també és una de les raons per la qual posa el focus en el medi ambient. Sense amor i respecte, espais d’interès natural com les Gavarres deixarien d’existir i, així, les curses de muntanya tal com les entenem avui.

García i Tarasova, reis de la Transgavarres

El gran repte de la jornada va tornar a ser la Transgavarres. 50 quilòmetres amb 1.700 metres de desnivell positiu que neixen al mar de Palamós per desembocar al barri vell de la ciutat de Girona. Entremig, el massís de les Gavarres. Alberto Garcia va ser la gran figura de la prova després d’aconseguir aturar el cronòmetre en 3h57’27”, quedant-se a tan sols 19 segons del rècord absolut de David Coma registrat el 2019. Tot i això, baixar de les quatre hores està a l’abast d’un grup molt reduït de corredors. Toti Bes, segon, va corroborar per què és una llegenda de la CMG sumant un nou podi al seu palmarès. La foto d’honor la va completar un emocionat Elías Resina.

La baralla femenina també va tenir una clara dominadora. Ningú va poder qüestionar la victòria d’Anna Tarasova, que va travessar el massís en 4h46’31”. A la cerimònia de premis va estar acompanyada per unes excel·lents Geertje Schreurs i Marta Muixí. L’organització també oferia la possibilitat de fer front al repte de la Transgavarres per parelles. El millor equip masculí va ser Roger Villa i Felipe González amb 4h22’15”. Abril Torrent i Gerard Wichy van creuar la línia de meta després de 5h14’02” d’esforç per convertir-se en la millor dupla mixta. Finalment, Mariona Triola i Jessica García van conquerir la competició femenina amb un temps de 5h40’16”.

Molt nivell en les modalitats Trail i Express

Les altres dues distàncies del dia centraven tota la seva atenció a la Plaça Sant Domènec. Aquest lloc icònic del barri vell de la ciutat és l’epicentre de la CMG des de la seva primera edició el 2011. Martina Alemany va inscriure el seu nom entre els grans del Trail amb autoritat, després de completar els 21 quilòmetres amb 800 metres de desnivell positiu amb 1h48’25”. Carlota Finn i Susana Moreno la van flanquejar al podi de les millors. En la baralla masculina, Ivan Calvó també va brillar. Va marcar la pauta de la cursa per signar un important triomf amb un registre de 1h30’16”. Les altres dues places del podi van estar més disputades, amb diversos candidats amb opcions fins als darrers metres. Luis Sala-Bellsolell i Ruben Hernández, segon i tercer, van ser els més ràpids del grup perseguidor.

No van ser els únics guardonats de la jornada. La distància Express de 12,5 quilòmetres amb 500 metres de desnivell positiu va coronar Jan Torrella i Olivia Mitchell. El primer es va imposar amb 50’08” a Oriol Frigola i Jan Puigvert, mentre que la segona va fer el mateix amb Gemma Frigola i Jenny Arasil després d’aturar el cronòmetre per sota de l’hora, 59’35” per ser exactes.

Tot i això, els primers protagonistes de la CMG van ser els més petits de la casa. La CMG Kids, una activitat lúdica i no competitiva que abraça les diferents categories de formació, va ser l’encarregada d’inaugurar la 11a edició de la cursa de muntanya de Girona el dissabte 19. L’ambient que es va respirar va ser inigualable, per prolongar el bon ambient al llarg de tot el cap de setmana. Amb tots aquests ingredients, Girona va tornar a convertir-se a la capital del trail running. Els millors corredors del país tenen en la CMG una parada obligatòria al seu calendari. El 2023 no en serà una excepció.